НЕНАД МИЛКИЋ У БИЛЕЋИ: Херцеговци су тврди орах српске нације која је очувала јединство и темељ!

У организацији Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“ вечерас је у препуној сали Дома културе „Јевто Дедијер“ одржано књижевно вече Ненада Милкића, једног од најчитанијих писаца данашњице, јавља Радио Билећа

Билећка публика имала је прилику чути нешто више о његовим дјелима, са нагласком на роман „Кости“ који је посвећен Србима страдалим у Сарајеву у протеклом рату. То је прва од четири књиге у којима ће аутор кроз животну причу једне породице говорити о страдању српског народа деведесетих година.

„Срећан сам што сам вечерас у Билећи. Сматрам да су Херцеговци онај тврди орах српске нације која је очувала јединство и темељ на коме можемо да градимо српство какво је било прије. Теме којима се ја бавим су жарновски друштвено и социјално одговорне и баве се питањем очувања, не само поља страдања него и како преживјети недаће које доноси савремено доба. Највећи проблем нашег народа је заборав. Тако олако прелазимо преко свих недаћа које су нам се десиле. У претходних сто година смо три пута страдали на исти начин и још увијек нисмо научили ту лекцију. Наша обавеза је да причамо, да дјеци објаснимо, да се неке ствари не забораве“, рекао је Милкић.

Директор Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић, Сања Бошковић, истиче да су овакве књиге и промоције потребне да би се причало о нашим херојима, да би се сјећали свих оних који су страдали за наш народ.

„Изузетна нам је част што смо вечерас угостили Ненада. Билећка публика која цијени његове књиге имала је прилику да се са њим дружи и да осјети ту емоцију о којој он пише. Билећани када оду из Билеће увијек мисле на свој град. Тако је захваљујући Владимиру Чубрилу ова промоција вечерас одржана у Билећи“, истакла је Бошковић.

Ненад Милкић је правник, пјесник и књижевник, члан је Удружења књижевника Републике Српске и Србије. До сада је објавио седам романа и двије збирке поезије.

 

Радио Билећа

Извор: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар