АКТУЕЛНО:

Нестварно “предвиђање” Њемачке Владе из 2012: Пандемија ће почети на пијаци у Кини, прећи ће са животиње на човјека, “умријеће” људска права…

Документ предвиђа и мјере које ће довести до сузбијања основних људских права и слобода, укључујући и право на приватност у властитом дому!!! Посљедице, у смислу друштвеног живота, биће астрономске. „Другим ријечима, живот ће се потпуно промијенити, бар на пар година“, оцјењује проф. др Волтер Фајт

Још од дана када је вирус корона званично „напао“ Кину, остатак планете је са страхом чекао моменат када ће вирус доћи и у „њихово“ двориште, развијајући успут бројне теорије о мјесту његовог настанка, творцима, разлозима…

У емисији „Волтер Фајт – Шта има професоре“ (3. дио), у друштву водитеља Мартина Смитапроф. др Волтер Фајт, истакнути научник и успјешни писац који својим предавањима одушевљава људе у Африци, Европи, Америци и Аустралији, понудио је могући одговор на велики број питања, и упознао гледаоце са садржајем документа њемачке владе из 2012, који изгледа као нацрт пандемије корона вируса/САРС-КоВ-2.

Оригинални документ на њемачком језику се састоји од 88 страна. Први дио се бави полавама, а други други – пандемијом, и почиње од стране 55.

Др Фајт је истакао да постоји много књига и нарочито филмова коју су „припремали“ човјечанство на све што данас преживљавамо, тако да је и олако прихватамо све законе који се доносе, трудећи се да будемо опрезни и одговорни. Он истиче и да је Њемачка већ донијела значајне мјере у смислу рестрикције људских права, слободе удруживања и тд… 

Подсјетио је да су њемачки Институт за научна истраживања и друштвену политику и др Волфганг Водарг, експерт у областима епидемиологије и респираторних болести, изразили чуђење због начина на који се корона вирус третира и посебних мјера које се предузимају.

Званични документ Бундестаг, објављен 2013, бр. 17/12051 тиче се могућих епидемија и катастрофа, и даје препоруке како држава да реагује на то.

„Овај документ“, истиче др Фајт, личи на „образац онога што се деава у свијету, он одсликава ово стање, личи на сценарио“, баш као што су, по њему, и бројни филмови – сценарији могућих исхода догађаја. Истиче да је веома симптоматично то што се процјене трајања пандемије, периода инкубације, као и броја жртава које је јавно изнијела канцеларка Меркел – подударају са процјенама у наведеном документу, старом – 8 година.

Документ, наравно, предвиђа и штету која ће настати усљед пандемије, са посебним освртом на све привредне гране. Такође, разматра се и утицај на животну средину и људски род.

Када је ријеч о животној средини и културном насљеђу – штете неће бити. У документу се наводи да ће привреда бити на великом удару, што не значи да ће страдати крупне компаније. Напротив, уништење очекује мале привреднике – било који ситан, приватни бизнис неће моћи да опстане.

Предвиђа се да неће бити угрожени произвођачи нафте, електричне енергије, запослени у области телекомуникација, информативе, несметано ће радити банке и берзе… Али, туризам и ваздушни саобраћај ће – практично нестати!!! Аутомобили ће постати основно превозно средство, будући да ће возила јавног превоза бити третирана као потенцијална мјеста преношења вируса.

Ипак, највеће посљедице тврди Фајт настаће по људски род, по свијет – онакав какав познајемо. Предвиђају се немири, нереди, грађанска непослушност, велике политичке и психолошке разноликости.

Документ обилује фасцинантним детаљима. На примјер, предвиђа се да ће свијет погодити Моди-САРС корона вирус – Кови. Такође, да ће се почети у фебруару, те да ће се из Азије „преселити“ у Сјеверну Америку и Европу. Као и да ће посљедиц бити велике, и погодити читав свијет. Посебно се тетира питање мјера које ће бити предузете, и на првом мјесту је, логично – карантин. А нарочито – самоизолација. Интересантно је да се у документу истиче да ће се различите земље на различите начине односити према вирусу, борити са њим, па ће и посљедице бити различите.

Документ предвиђа и мјере које ће довести до сузбијања основних људских права и слобода, укључујући и право на приватност у властитом дому!!! Посљедице, у смислу друштвеног живота, биће астрономске. 

„Другим ријечима, живот ће се потпуно промијенити, бар на пар година“, оцјењује Фајт.

Усљед болести доћи ће и до смањења производње хране, што ће свакако натјерати људе на другачији модел живљења. Новца ће можда и бити, али чему служи новац ако су рафови празни. А, предвиђа се удар и на правосудни систем, будући да би због контроле броја људи на малом простору „ваљало“ укинути пороту. Тако да би, у перспективи, један човјек-судија самостално доносио одлуку шта је законито, а шта не.

Ослањајући се на властито искуство, те на понашање популистичких политичара и бројну литературу,  др Фајт сматра да се могу стећи сви услови који би довели до нове револуције, сличне оној у Француској. 

Закони ће задирати у наше куће, одређивати гдје, када и са ким можемо да будемо…

„Овај документ је нацрт који се дословце прати“, закључио је Фајт.

Посебно се осврнуо на могућност да неке земље, зарад поштовања мјера против короне, уведу и Војни суд, који је чак и изнад Устава. Анализирао је и утицај истакнутих политичара-поштовалаца Ноиних закона (Ноахидских кодекса), као и посљедице до којих би довели њихова имплементација и издизање на ниво – правила живљења.

Законе људске треба поштовати, све док не буду угрожени закони Божији, сматра др Фајт. А, по свему судећи, то би се могло десити. А онда и људски род, коначно, требао би да се покаже у правом свјетлу, сачува вјеру и свијет који познаје, и какав воли.

На смом крају, погледајте садржај 60. странице поменутог њемачког документа (сценарија актуелних догађаја), и сами извуците закључке.

Који догађаји су ово изазвали?

Изазивач потиче из југоисточне Азије, гдје се на пијацама овај патоген који се налази код дивљих животиња пренио на људе. Будући да се саме животиње не разболијевају, није било могуће примјетити да постоји ризик од инфекције. Ланци инфекције који су покренути овим зоонотским преносом (са животиње на људе) могу се пратити само ретроспективно; ово није успјело у свим случајевима. Домаћи кућни љубимци и домаће животиње не могу се заразити Моди-САРС-ом и стога не доприносе ширењу или одржавању инфекцијског ланца.

Два прва случаја која су пренесена у Њемачку односе се на људе који су се заразили у истој земљи југоисточне Азије. Једна особа лети за Њемачку још исте вечери како би водила штанд на једном сајму у једном великом граду на сјеверу Њемачке, друга особа враћа се у Њемачку дан касније како би наставила студије у једном јужноњемачком универзитетскомом граду након семестра у инстранству у Кини.

У Њемачкој су ове двије особе два индексна (нулта) пацијента преко којих се инфекција шири. Они су посебно интересантни, јер обје особе долазе у контакт са
изузетно много људи и веома интензивно доприносе почетном ширењу инфекције. Постоје и други случајеви који се увозе у Њемачку, тако да се претпоставља да је укупно десет заражених особа одговорно за први талас заразе.

Вест преузета са: iskra.co

Нема коментара

Напишите коментар