Ништа то „пребирање“ не може наудити невино страдалим Србима у логорима смрти НДХ

Каже наш народ: Гори потурица од Турчина!

Ништа то „пребирање“ не може наудити невино страдалим Србима у логорима смрти НДХ. Они су Свети пред Господом.

Али, ми, данашњи Срби, тешко ћемо пострадати кукавички ћутећи пред злом које хоће све да изобличи, да оправда кољаче и њихову болесну, потпуно демонизовану свест.

Ипак, Бог је међу успаваним Србима оставио мали, али довољан број оних који мисле, верују и не боје се лажи запаковане у „префињене“ облике и изречене кроз уста разних „ауторитета“.

Када лажи о Јасеновцу и другим логорима износе покатоличени Срби – нажалост најупорнији заступници усташке идеологије и злодела – јасно је да се ради о тешком комплексу и спрженој савести због одступништва од своје православне вере, а самим тим од Бога, и јасно је да њима није једноставно носити тежак грех због толике невино проливене крви, јер онда лаж њима постаје скоро природна и вероватно неопходна да не би колективно полудели.

Али када лаж заступају они који треба да се највише и најупорније боре против ње, а из редова су српског народа, српских институција, из СПЦ, онда се тек види дубина нашег пада, неморала и служења онима који имају земаљску моћ, а не Богу Живоме.

Колико год је тешко, никада лаж није победила истину, никада Сатана не може да победи Бога.

Ми православни знамо да је Сатана у вечности поражен, ми чекамо Други долазак Христов и потпуно ослобођење од зла, ми знамо да се мора трпети и претрпети, „јер ко претрпи до краја спасиће се“.

Знали су то и наши побијени Свети преци, многи од њих су били неуки и неписмени, али су имали чврсту веру да не треба да превјере, та њихова вера није научена него дарована од Бога.

Њиховим молитвама, нашим трудом да се не заборави њихово страдање и ми ћемо се спасавати.

А овима ученима, који су „препаметили“ нека драги Бог буде милостив и приведе их покајању да не буду трајно уврштени међу оне за које наш народ мудро каже „продадоше веру за вечеру“.

Свети Јасеновачки, Јадовнички, Пашки, Пребиловачки, Ливањски, Гламочки, Дракулићки, Крагујевачки, Краљевачки, Београдски, Косовско-Метохијски и сви други Мученици из рода Српскога, молите Бога за нас да потпуно не отпаднемо, него да нас Творац препозна као своје и да нам учини милост да се са Свима Светима радујемо у Вечности.

Напомена редакције портала: Ово писмо, послано од пријатеља и добротвора удружења Јадовно 1941. добили смо на Празник Светих Српских Новомученика Јасеновачких, 13. септембра 2018. године.

Преузето са: jadovno.com

Нема коментара

Напишите коментар