АКТУЕЛНО:

Ново издање: Народна ношња Срба Ливањског поља

У издању Удружења ОМЛ из штампе је изашла књига Народна ношња Срба Ливањског поља, коју је приредила Гордана Достанић као својеврсну компилацију раније објављених радова и текстова разних аутора.

У књизи је обрађено формирање народне ношње, називи и опис њених појединачних делова, начин израде, сличности и разлике са ношњом суседних подручја, опис градске и сеоске ношње Срба икаваца и ијекаваца, украшавање и накит… Ауторским текстом Јасна Вујичић је представила свој лични приступ чувању традиције израде ношње.

Поред богатих илустрација књига садржи и попис ливањске ношње у збиркама Етнографског музеја Београд и Земаљског музеја Босне и Херцеговине, Сарајево.

Рецензент књиге је др Татјана Микулић, музејски саветник Етнографског музеја Београд, а значајан допринос стручним саветима дао је етнолог Иван Терзић.

Овом приликом захваљујемо је свима који су на било који начин допринели издању књиге.

Књига, по цени од 2000,00РСД може се купити у просторијама Удружења ОМЛ, у Сурчину, Милана Ракића 14.

За испоруку поштом, уплату извршити на рачун Удружења ОМЛ број 160-380800-45, са позивом на број 09102022 у сврху донација-ношње.

Трошкове наручиоц плаћа куриру приликом преузимања књиге. За испоруку поштом потребно је договорити испоруку књиге са Николом Петровићем телефоном (064 615 5073) или e-mailom (bonip.bg@gmail.com).

Извор: Слободна Херцеговина

Нема коментара

Напишите коментар