о. Гојко Перовић: Одлучност, храброст и оданост Цркви посланика који су били против Закона се не може минимализовати

Ректор Цетињске Богословије Гојко Перовић казао је синоћ, гостујући на ТВ Нови да је прецизнија формулација ранијег исказа који је имао да су протести надстраначки.

Ректор Цетињске Богословије Гојко Перовић казао је синоћ, гостујући на ТВ Нови да је прецизнија формулација ранијег исказа који је имао да су протести надстраначки:

„Морам мало да коригујем своју изјаву из поштовања према политичким чиниоцима, дакле, мој став је да протести не треба да имају страначки карактер, а политизација процеса је неизбјежна јер ово је и питање политике. Закон је донијела политика.“

Перовић је појаснио однос према политичким партијама:

„То што се понекад мимоилазимо у неким ставовима са политичарима, ни на који начин не може минимализовати одлучност, храброст и оданост Цркви, коју су онај дан показали посланици у Скупштини који су били против овог закона.“

Протести, литије неће стати док овај закон не нестане из правног система државе

Перовић је казао да је народ на улице извео Бог и да је закон усвојен у глуво доба ноћи антиуставан, дискриминаторски и недемократски.

„Овај закон је прављен да доноси штету Црној Гори. Ово није борба за права свештеника, већ да светиње које смо добили од предака предамо потомцима. Пребацују нам да литије иду против Црне Горе, таквима поручујем да се ми боримо за Црну Гору. Не може се прихватити антиуставан и дискриминаторски закон, тако се поткопава држава, а ако ово сад прође, донијеће сличан закон за другу област. Ми немамо право да то пустимо. Протести, литије неће стати док овај закон не нестане из правног система државе. Ми се боримо за Црну Гору„, поручио је Перовић.

Он је истакао да вјерује да ће се све мирно завршити, али да се највећа храброст и куражност ових дана показује стрпљењем.

Преузето са: ИН4С

Нема коментара

Напишите коментар