Обиљежено 27 година од злочина над мјештанима Кисељака

У Кисељаку код Зворника данас је обиљежено 27 година од злочина над шесторо мјештана који су починили муслимани из оближњих насеља Витиница и Ковачићи.

Тим поводом служен је парастос, те су положени вијенци и прислужене свијеће на мјесном гробљу.

Предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник Стака Петровић рекла је да за овај злочин, почињен на данашњи дан 1992. године, нико никада није одговарао, иако се зна ко га је починио и наредио.

Она је подсјетила да су њеног мужа Миладина Петровића муслимани комшије заклали у родном засеоку Јокићи код Кисељака.

„Нашла сам га закланог и избоденог ножем у лијеву плећку. Тога, 26. маја 1992. године, осим Миладина, муслимани из сусједног села Ковачевићи, убили су Бранка Ђокића, Милана Јовића, Рају Стевића, Цвијана Петровића и Драгу Трифковића“, испричала је Петровићева.

Петровићева је указала да је због суживота на овим просторима неопходно да починиоци злочина над срским народом одговарају за своја недјела.

Секретар Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник Миливоје Марковић рекао је да су муслимани, након почињених убистава, запалили село Српску Витиницу и неколико кућа у Кисељаку које су се налазиле у близини мјеста злочина.

„Настрадали мјештани су били на својим огњиштима, а муслимани су их изненадили, те једног од мјештана запалили у његовој кући, другог заклали, а остале поубијали“, рекао је Марковић.

У нападу на село Кисељак убијено је шесторо, а рањено троје мјештана.

Нема коментара

Напишите коментар