Зелена ноћ

Одигране три пријатељске утакмице у склопу манифестације Зелена ноћ НК „Петрова гора“ у Војнићу

Под мотом „Лоптом против насиља, дискриминације и расизма“ у Војнићу је 29. јула 2017. године у склопу манифестације Зелена ноћ, коју организује једини српски клуб на Кордуну НК „Петрова гора“, одиграна фудбалска утакмица између екипа српске националне заједнице и ромске националне мањине која је завршена 1:1.  Циљ је био да се подсјети јавност да су увреде на националној и расној основи честе на фудбалским утакмицама у Хрватској, као и да се, кроз фудбал, шири толеранција и спријечава нетрпељивост, расизам и дискриминација.  Прије почетка утакмице интониране су химна Хрватске „Лијепа наша“, химна српске националне заједнице „Боже правде“ и химна ромске националне мањине „Ђелем, Ђелем“.  На утакмици се било присутно око 200 гледалаца.  Судија је био Бучар из Дуге Ресе а  стрелци  су били Драгић (24) и Бален (72).

Екипа Срба из Хрватске је наступила у саставу:  Живановић (Вуковар), Род (Војнић), Мркић(Војнић), МАђерчић (Војнић), Мусулин (Војнић), Драгић (Карловац), Гвозденовић (Војнић), Гламочак (капитен, Вуковар), Трбовић ( Гомирје), Миловановић (Вуковар), Палић (Трпиња), Николић (Вуковар), Мацут (Крњак), Миљковић (Винковци). Селектор је био  Самарџић (Вуковар)

Екипа Рома из Хрватске је наступила у саставу: Тривановић, Худоровић, Мехмедовић, Р.Стојановић, Митровић, Бара, Петровић, Варошић, А.Дедић, Бален, Ђемаили, Т.Дедић, Матијаш, Божичковић, Бериша.  Селектор је био Стјепан Бенић – Штеф

Након тога одигране су пријатељске фудбалске утакмице између ветерана НК Петрова гора и НК „Кариоке“ и сениора НК „Петрова гора“ и ФК „Рекреативо“ из Бања Луке која је завршена побједом Бањалучана са 3:2.    Утакмицу је посматрало око 100 гледалаца.  Судија је био Јовица Косијер (Војнић) а стрелци су били Ракинић и Суљановић за Петрову Гору а Ђерић, Радујковић и Шакић за Рекреативо.

Екипа НК Петрова гора је играла у саставу: С. Лончар, Д. Род, М. Мркић, С.Мацут, М. Малешевић, Ф. Барјактаревић, П. Гвозденовић, С. Колар, П. Малбаша, А. Малбаша, А. Суљановић, С. Мађерчић, Љ. Мађерчић, Д. Ракинић

Екипа ФК Рекреативо је играла у саставу: Г. Арбутина, И. Шакић, Л. Перак, В. Петровић, Б. Јаћимовић, С. Ђерић, Н. Ђурић, С. Стакић, Г. Благојевић, Д. Радујковић, Н. Врањковић, С. Кузмић, С. Николић, А. Муњиза, Н. Арбутина.

Утакмицама су присуствовали представници Ногометног савеза Хрватске, Српског народног вијећа, дожупан Карловачке жупаније из реда Срба Мирко Мартиновић, народни посланик и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта, предсједник Завичајног клуба Кордунаша у Београду Петар Шаула, предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић и заинтересовани грађани.  Управа НК „Петрова гора“ на челу са предсједником Милорадом Кнежевићем и секретаром Николом Еремићем је наведене утакмице организовала на високом нивоу.  Све је протекло у фер и спортској атмосфери.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“9342″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1501433746141″]
Нема коментара

Напишите коментар