Одржан 1. Кордунашки дан фудбала у Кљајићеву

У Кљајићеву је 2. јула одржан 1. Кордунашки дан фудбала у Србији у организацији ФК Кордун из Кљајићева. На овом турниру учестовале су четири екипе. Турнир је одржан у категорији за сениоре. Поред учесника гости турнира су били представници Градске управе Сомбор, народни посланик и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта, предсједник Крајишког културног центра Петар Шаула и предсједник Коалиције удружења избјеглица у Републици Србији Миле Шапић, предсједник МЗ Кљајићево Мирко Бијелић, представници Удружења бораца из Кљајићева и предсједник Слободан Михајловић, Удружење виноградара и воћара Висови на челу са Бранком Шоштарићем.

Домаћин је ФК Кордун из Кљајићева на челу са предсједником ФК Кордуна и организатором  Ивицом Драгићем, а тренер екипе домаћих је Дејан Милетић.

Друга екипа је Репрезентација Кордуна коју је организовао Завичајни клуб Кордунаша из Београда и чију екипу су сачињавали чланови Завичајног клуба Кордунаша из земунског насеља Бусија. Испред Завичајног клуба репрезентацију је водио потпредсједник Душко Дејановић, а тренер екипе је био Дамир Шарић.

Трећи учесници су били драги гости НК Петрова гора из Војнића који су за ову прилику допутовали са Кордуна, а екипу су водили предсједник Саша Колар, затим донедавни предсједник Миле Кнежевић и секретар Саша Трбојевић.

Четврта екипа је била ФК Слога из Чонопље сусједног села Кљајићева. Екипу су водили предсједник клуба Милован Диздар и тренери Илија Бунчић и Немања Живић.

Побједник првог турнира је екипа ФК Слога из Чонопље, друга по реду је била екипа домаћина ФК Кордун, треће мјесто је заузела Репрезентација Кордуна и четврта је била екипа НК Петрова гора.

Уручени су пехари за 1, 2 и 3. мјесто, али такође пехар је уручен и 4. екипи за учешће на турниру. Тако да су сви учесници добили пехаре. Побједнику је пехар уручио Миодраг Линта.

Репрезентација Кордуна се захваљује свом генералном спонзору приватном предузећу Арамбаша ДОО из Бусија, власника Драгана Харамбашића, Кордунашу из Бусија који је пружио помоћ око организације и одласка фудбалера Репрезентције Кордуна у Кљајићево. Такође се захваљују и на помоћи  Кордунашу из Бусија Мирославу Макаруну.

Дружење је у току турнира било на стадиону уз кордунашку котловину, а славље је настављено у ресторану Тропикана.

Народни посланик Миодраг Линта поздравио је све учеснике турнира, а нарочито руководство и играче НК Петрова гора.

— Све вријеме је владала пријатељска атмосфера и спортско надметање. Данас смо на терену видјели како се међусобно поштујемо. Овакакв и слични догађаји могу да дају допринос једном важном државном питању — да стално јачамо културно јединство српског народа без обзира на постојеће границе — рекао је Линта и овом приликом се захвалио организатору Драгићу и ФК Кордун што су организовали овај турнир.

Присутне је поздравио и предсједник МЗ Кљајићево Мирко Бијелић.

— Ове вечери смо сви побједници, а мој је приједлог да се овако окупимо и на Кордуну.

Петар Шаула и Бранко Шоштарић су уручили учесницима турнира пригодне поклоне комплет књига о Кордуну, и домаћу ракију као поклон Удружења виноградара и воћара Висови.

Уз музички бенд Ватрено срце на челу са Слободаном Ђекићем Кордунашем који данас живи у Чонопљи славље је у одличној  атмосфери потрајало све до раних јутарњих часова, чему је допринијела одлична организација Ивице Драгића.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

 

Напишите коментар