Стефан Миковић освојио прво место у трци на 400 метара

Уз финансијску помоћ Заједничког већа општина, пет ученика Основне школе Трпиња боравили су од 25. јуна до 2. јула у кампу РТС кроса у Лесковцу, са својом наставницом Милицом Арсеновић, где су представљали Србе из Хрватске.

Пре одласка у школи је одржано такмичење у трчању како би се у камп одвели најбољи ученици. На почетку пута учеснике кампа примио је патријарх Порфирије што је свима била велика част.

У Лесковац су ишли Стефан МиковићАлен СтојановићНевена МиковићЈелена Маљеновић и Тијана Лончар.

– Током седам дана ученици су имали богат и разноврстан програм, а наши ученици су учествовали у свим активностима и изненадили све присутне. У кампу су била деца из дијаспоре  и то из девет земаља  – Шпаније, Француске, Италије, Данске, Словеније, Румуније, Русије, Републике Српске и Хрватске. Уз њих су биле и две екипе из Србије састављене од ђака из Прилужја са Косова и Метохије, Зајечара, Новог Пазара, Сомбора, Београда, Инђије и ћуприје. Већина њих се већ бави атлетиком у клубовима и спортским друштвима својих земаља. Ипак, све је изненадио наш Стефан Миковић који је на уличној трци у Лесковцу освојио 1. место у трци на 400 метара – каже директорка ОШ Трпиња Весна Вујић.

Из школе истичу да су створени важни контакти и да су договорене даљње активности које ће школа проводити са другим школама из дијаспоре, а једна од њих је свакако и учешће на наредном РТС кросу.

Преузето: СРБИ.хр

Нема коментара

Напишите коментар