Одржан 5. Петрoвдански завичајни сабор у Суботици

Завичајна заједница Република Српска 17. јула у Мултуиплекс Аренi Суботица организовала је 5. Петровдански завичајни сабор када се окупило преко 200 учесника. Сабор су подржали Град Суботива и Фонд за избјегла и расељена лица и за сарадњу са Србима у региону.

Ни велике врућине нису спријечиле учеснике да дају све од себе у међусобном надметању. Поред турнира у малом фудбалу организован је и турнир у боћању, као и надметање у традиционалним дисциплинама надвлачење конпоца, скок у даљ, бацање камена с рамена и претезање штапа.

Присутни су били и представници Завичајног удружења Петар Кочић из Апатина на челу са Ђорђом Куриџом који је посебно за ову пригоду написао пјесму, а нешто касније и обрадовао присутне и насмијао читајући своје афоризме.

Све присутне је поздравио предсједник Завичајне Заједнице Републике Српске Милорад Ћопић и захвалио се свим учесницима. Како је за Српско коло рекао, икао поред великих врућина на самом турниру, али и претходних дана, истрајали су у организацији Сабора који традиционално окупља Србе родом и поријеклом из Републике Српске, али и представнике сродних удружења, Банијце, Личане, Далматинце…

На турниру у малом фудбалу учествовало је седам екипа: Златни папагај Ђурђин, Бесмртни пук, ЗЗ Република Српска сениори, Зоркаши, Завичајна заједница Република Српска омладинци, Војска Србије, Завичајно удружење Херцеговина.

Све екипе су дале све од себе, а поред борбености показали и фер-плеј. Треће мјесто освојила је екипа ЗЗ Република Српска сениори, друго мјесто Војска Србије, а најбољи су били Херцеговци.

Двоструки стријелац Владимир Салатић каже да су чланови њиховог Удружења данас се надметали и у Гајдобри на чувеној Раштанијади.

На ТУРНИРУ У БОЋАЊУ треће мјесто je освојило ЗУ Личана Лика.

Друго мјесто Удружење Завичај Пачир.

Док су најбољи Банијци из ЗУ Банија Суботица.

 

ВИШЕБОЈ

Неприкосновени у бацању камена са рамена су чланови Завичајне заједнице Република Српска што су доказали освојивши прва три мјеста. Треће мјесто Дејан Радак, друго Милутин Јевић и прво Кристијан Мићић.

У претезању штапа треће мјесто освојио је Никола Стевановић из екипе Зоркаши, друго мјесто Милутин Јевић из ЗЗ Република Српска и прво Кристијан Мићић из ЗЗ Република Српска.

 

У дисциплини скок у даљ треће мјесто освојио је Никола Кеченовић из екипе Зоркаши, друго Никола Иванишевић из екипе ЗУ Херцеговина, док је прво Дамјан Маринковић из екипе Бесмртни пук.

У надвлачењу ужета су се надметале двије екипе домаћине ЗЗ Републике Српске јуниори и сениори. Ипак је искуство претегнуло уже, те су сениори побиједили подмладак.

Војска је за све учеснике обезбиједила пасуљ. А након напорног дана услиједило је Крајишко вече, госте су забављале Прелџије и весеље је трајало до дубоко у ноћ.

Коментари
  • Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {Davidsonalbertloan@gmail.com }

    Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: (davidsonalbertloan@gmail.com), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila (davidsonalbertloan@gmail.com). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. (davidsonalbertloan@gmail.com)

    недеља, 03. децембра 2023.

Напишите коментар