АКТУЕЛНО:

Одржан 5. Турнир у картама (бришкула) у Сивцу

У организацији Завичајног удружења Далмација из Суботице у Сивцу у ресторану Кафаница 8.2.2020. одржан је турнир у картама.

На турниру је учествовало 27 екипа, које су чинила по 2 такмичара. На турниру се играла само бришкула. Побједник је била екипа која је стигла прва до пет добијених (малих) партија. С обзиром да је био непарни број екипа, жребом је једна екипа ишла директо у друго коло. У треће коло су ишле 4 екипе, а једна екипа је жребом ишла у полуфинале.

Организатори наглашавају да је турнир протекао у другарској атмосфери, и што је најважније фер плеју. Циљ оваквих такмичења није искључиво надметање, него окупљање, и дружење.

Треће мјесто је освојила екипа из Станишића у саставу Стево Колар и Душан Боснић, њима су додијељене бронзане медаље и мајице Завичајног удружења Далмација и новчана награда од котизације коју су уплаћивали учесници, која је за трећа мјесто износила по 1.000 динара за сваког члана екипе.

Екипа из Новог Сада је освојила друго мјесто у саставу Миле Атлагић и Миле Матић. Поред сребрних медаља и мајица добили су новчану награду у износу од по 2.000 динара.

Побједници овог турнира, и екипа која је однијела злато и новчани износ од по 3.000 динара долази из Станишића, Горан Цвјетичанин и Александар Дрча.

Мирко Комазец, код кога се одржало такмичење је као прави домаћин припремио богату вечеру, а након вечере није мањкало ни добре музике, па је Рајко Лалић са својим колегама приредио богат музички програм. Забава уз крајишке пјесме трајала је до дубоко у ноћ. Тако да су послије турнира кући сви отишли као побједници.

Поред велике захвалности које су упутили домаћинима, такмичари су апеловали да се турнир организује традиционално сваке године.

Новинар Српског кола

Драгана Бокун

Нема коментара

Напишите коментар