Oдржан Други Mеморијални турнир у балотама посвећен Милану Миши Судару

Други Mеморијални турнир у балотама посвећен Милану Миши Судару одржан је на игралишту крај ресторана Дашчара у Београду у суботу 2. јуна. Организатор је Удружење Госпићана „Никола Тесла“ – Београд, а носиоци организације били су Ђорђе Љубојевић и Милорад Судар Суђо. Како нам је рекла Меланија, кћи Мише Судара и секретар овог удружења, због очеве љубави према бућању његова бућарска екипа, прије свега пријатељи, осмислили су турнир који ће носити његово име са циљем да има традицију и да се његов лик и дјело не заборави међу нама Госпићанима.

-Тата је био заљубљеник у боћање, каже Меланија. Уз њу су били и остали чланови породице супруга Весна, брат Јовица унука Елена и рођаци.

Милорад Судар наглашава да је Мишо био „рођен да окупља људе“.

-Ово је његов турнир, он је то заслужио. Ако је неко био за удруживање Крајишника, то је био Мишо. Легенда о њему треба да остане. Био је извиђач, синдикалац, директор трговинске фирме Височица. Био је пун идеја, велики организатор. Таквих се мало рађа, каже Милорад. Сјећа се Ђурђевдана када је са Мишом одлазио код попа Славка у Борчи. Славко је био парох у Госпићу.

Милорад подсјећа на страдања Срба у вријеме НДХ.

-Ми смо из личког западног средњегорја. Ја живим на Врачару, али срце и душа су ми у Лици. Када ме питају одакле сам, ја кажем да сам из Лике, рекао нам је Милорад.

Играло се уз шале и многобројна добацивања, протесте и понеку варницу када је требало мјерити чија је ближа булину. Искрсне и понеко подсјећање на ближу или даљу историју Лике. Нису изостале и ситне зађевице између љубитеља кокарде и петокраке.

Побједник турнира, на коме су играли Личани уз понеког Далматинца, је екипа Бура са Бежанијске косе која је била боља од екипе Дрена. Резултат 21:20. Финале је било узбудљиво. Екипи Дрена је у последњем бацању требао само један поен, али га нису освојили. Трећи је тим Аутсајдера. На турниру су учествовали и екипе Жир, Мандарић и Скочко.

Екипе су чинили:

Бура: Бранко Драговић Далматинац, Славко Лежаја и Станко Ивић.
Дрен: Милорад Судар Суђо, Милан Контић Пишта и Владимир Црнобрња Киси.
Аутсајдер: Стево Вуксан, Мирко Кнежевић и Мирко Радановић Гашо.
Жир: Глигор Младић, Бора Пановић и Славко Лалић.
Мандарић: Бранко Мандарић, Никола Тесла и Раде Чубрило.
Скочко: Никола Војводић, Драган Мојцев и Драган Вулетић.

Д. Башовић

Нема коментара

Напишите коментар