Одржани трећи „Спортски сусрети дјеце Републике Српске и Београда“

Другог јуна у спортском центру „Поско арена“ у Београду одржани су трећи по реду „Спортски сусрети дјеце Републике Српске и Београда“ у организацији Завичајног спортског удружења „Дрина Уна“ из Београда, а уз подршку Градског секретаријата за спорт и омладину Београда.

Спортска манифестација намјењена дјеци из општина са простора Републике Српске и дјеци из Београда и ове године окупила је 8 екипа са преко 140 дјеце и 20 тренера и помоћног особља.

Како је рекао предсједник Удружења „Дрина Уна“ Милорад Пелемиш, ова манифестација представља традиционално окупљање , дружење и пријатељске сусрете дјеце уз напомену да манифестација нема такмичарски карактер.

„ Град Београд престављале су екипе Ада – Београд , ФК Муња – Барич , академија фудбала „Иван Обрадовић“ и ФК Раднички – Обреновац , док су из Републике Српске учествовала дјеца из Шековића , Сребренице, Осмака и екипа Српске „ Мунгоси“ која се такмичи за Републику Српску у Србији“, испричао је Пелемиш додајући да је  основни  циљ ових сусрета проширење, ближа сарадња и дружење дјеце из Београда и Републике Српске на спортском плану прије свега.

„Посебно се захваљујемо свим људима добре воље који су помогли овај спортски догађај, нашим познатим спортистима што су дјецу обрадовали својим присуством и дружили се са њима, као и сродном Удружењу Бирач Дрина које је такође подржало реализацију пројекта“, истакао је Пелемиш додајући и друге донаторе тј. ресторан „Casa Bianca“ , „Фрешко“, пекара „Душан“ и Кондиторска кућа „Шашава шума“.

Осим спортско- ревијалног програма за дјецу из Републике Српске, прије такмичарског дијела организован је дочек на „Ушћу“ гдје је свим учесницима подјељен промотивни пакет који је обезбједио ФК Црвена Звезда , а затим је уприличена вожња бродом Дунавом и Савом уз панорамско разгледање Београда са ријеке.

Дио програма у „Поско арени“ почео је свечаним постројавањем свих екипа и додјелом признања за све екипе. Пехаре и награде уручио је фудбалер ФК Партизан Саша Илић, који је као један од најуспјешнијих наших спортиста био и промотер овог такмичења. Први почетни ударац  заједно са Илићем симболично су извели капитени екипа Сребреница и ФК Раднички.

Након тога уследиле су утакмице. Екипе из Беграда играле су утакмице унакрсно са екипама из Републике Српске, а у оквиру овог дијела одиграно је укупно 14 утакмица.

У такмичарском дијелу вечери могло се видјети доста голова , труда и залагања пионира што је давало праву такмичарску драж иако побједника није било.

Како су поручили организатори слиједећи сусрети са већим бројем екипа и учесника, као и више дана трајања манифестације, заказани су за слиједећу годину у Београду, а дјеца с обје стране Дрине понијела су и овај пут много лијепих успомена, нова искуства и познанстава.

новинар „Српског кола“
Весна Вуковић

Нема коментара

Напишите коментар