У Угриновцима одигран 12. турнир у малом фудбалу у организацији Завичајног удружења Банијаца из Београда

Костајничани четврти пут стигли до титуле


Завичајно удружење Банијаца, потомака и пријатеља Баније-Београд, организовало је 3. јуна 2018. године на теренима ОШ „Станко Марић“ у Угриновцима (општина Земун) дванаести турнир у малом фудбалу. Као и претходних година турнир је подијељен у двије категорије и то: ветерана и сениора. Упркос веома неповољним временским приликама, више од 500 гледалаца је посматрало овај турнир.

 

КЕНДИ У ПОЛУФИНАЛУ И ФИНАЛУ БЕЗ ПРИМЉЕНОГ ГОЛА


У конкуренцији сениора наступило је осам екипа који су били подијељени у двије групе.

Након међусобних одмјеравања снага у првој групи пласман за полуфинале обезбједиле су екипе Кенди Костајнице и Жировца, док су треће мјесто освојили Аутоелектрика ПЛА Стел и Шабац.

У другој групи бољи од осталих били су Вукови (Глина) и Тајм. Треће и четвро мјесто прилало је екипи Двора на Уни и Великог Градца.

Прва полуфинална утакмица била је веома драматична. Кенди и Тајм су одиграли меч без голова, а након пенала више среће имали су Костајничани. У другом полуфиналу Вукови из Глине су убједљиво славили против Жировца 6:2.

По завршетку полуфиналних утакмица ударио је олујни пљусак што је био и разлог да се уз договор екипа због продужене сатнице не одигра меч за треће мјесто. Финале је донијело још један шаховски меч у коме је Кенди Костајница резултатом 2:0 била боља од глинских Вукова. Тако је капитен Кендија Бранимир Алфиревић по четврти пут подигао шампионски пехар.

Један од најискуснијих играча побједничке екипе Предраг Кнежевић није крио задовољство након меча.

– Сваке године учествујемо и драго ми је што смо освојили прво мјесто. Био је нешто мањи број екипа него прошле године, али свеједно пут до пехара није био нимало лак. Захвалан сам публици која нам је дала велику подршку- рекао је Кнежевић.

 

ВЕТЕРАН БАНЕ МИРИЛОВИЋ ЗА ТИТУЛУ ЕНЕРГО ДОДОША


У конкуренцији ветерана такође је учествовало осам екипа који су по истом принципу подијељени у двије групе. У првој групи пласман у полуфинале обезбједили су Крајишник, и Дачо Шаш, док су Кенди и Задњи везни завршили такмичење у групној фази.

Из друге групе у полуфинале су прошли Енерго Додош и Јединство (Двор), а такмичење су завршили Жировац и Словинци.

У полуфиналу су виђени тврди мечеви са мало голова. Енерго Додош је побједило Дачо Шаш са 2:0, док је Јединство минималним резултатом слалило против Крајишника. У борби за треће мјесто Дачо Шаш је побједио Крајишник резултатом 5:1. Енерго Додош је у финалном мечу било боље од Јединства 3:1, чему се највише обрадовао капитен Бане Мириловић.

– Ми смо другари који смо играли већ дуго година турнире и рјешили смо да дођемо са нашим спонзором „Енерго Dодош“ да одиграмо први пут овај турнир у Угриновцима и презадовољни смо организацијом и освојеним првим мјестом – рекао је Мириловић који је потврдио да ће ова екипа наредне године покушати од одбрани титулу.

За најбољег играча овогодишњег трурнира проглашен је Славен Бијелић из Кендија. Најбољи голман је Бранислав Познановић, а стријелац Мирко Арбутина (обојица из екипе Вукови).

У конкуренцији ветерана за најбољег играча и стријелца екипе проглашен је Бане Мириловић, капитен екипе Енерго Додош, док је титула најбољег голмана припала Верољубу Вељи Косановићу из екипе „Јединство“ Двор.

 

ЗАХВАЛНИЦЕ ПОЈЕДИНЦИМА


Осим ових награда подијељене су и захвалнице и плакете појединцима који су дали велики допринос раду ЗУ Банијаца.

Захвалницу за унапређења рада ЗУ Bанијаца добио је народни посланик Миодраг Линта.

Желим да се захвалим завичајном удружењу Банијаца, потомака и пријатеља Баније на челу са неуморним и агилним Мирославом Ковјанићем и његовим најближим сарадницима што по дванаести пут организују турнир који је протекао у спортској и фер атмосфери пуној уважавања и поштовања. – поручио је Линта честитајући побједницима.

Захвалницу за дугогодишњи допринос у раду добили су Раде Путник, Дуња Буињац и HTW Group.

Посебну плакету добио је Жељко Ковачевић за допринос одржавању турнира „Куп Баније 2018.“

 

КОВЈАНИЋ: ПРЕКО СПОРТА ШИРИМО ПРИЈАТЕЉСТВА


Предсједник Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Београд Мирослав Ковјанић захвалио се у име организатора свим учесницима турнира, као и свим појединцима који су учествовали у организацији овог турнира,

– Најважније је да је све протекло у најбољем реду. Овај турнир замишљен је као дружење и ширење пријатељства људи са свих простора. Ко год дошао на овај турнир је наш пријатељ. Зато се искрено надам да ће у годинама које долазе број учесника бити све већи – поручио је Ковјанић.

 

КЕНДИ КОСТАЈНИЦА – (СЕНИОРИ)

 1. Марунић Милан
 2. Пајагић Мићо
 3. Пајагић Момчило
 4. Алфиревић Бранимир
 5. Каблар Душан
 6. Комазец Срђан
 7. Кнежевић Предраг
 8. Кнежевић Саша
 9. Бијелић Славен

 

ВУКОВИ ГЛИНА – (СЕНИОРИ)

 1. Арбутина Мирко
 2. Коњевић Синиша
 3. Грабић Озрен
 4. Арнаутовић Немања
 5. Кубуровић Немања
 6. Кубуровић Стефан
 7. Познановић Бранислав
 8. Срдић Срђан

 

ЕНЕРГО ДОДОШ – (ВЕТЕРАНИ)

 1. Бурсаћ Милан
 2. Мириловић Бане
 3. Филиповић Мирко
 4. Гужвић Чеда
 5. Лукућ Мирослав
 6. Ребић Драгиша

 

ЈЕДИНСТВО ДВОР – (ВЕТЕРАНИ)

 1. Смиљанић Милорад
 2. Јовичић Перо
 3. Ивошевић Љубан
 4. Вила Жељко
 5. Кошутић Душан
 6. Косановић Верољуб
 7. Јовичић Петар
 8. Нешковић Александар
 9. Божић Матија
 10. Филиповић Мирко
 11. Алексић Далибор

 

ДАЧО ШАШ – (ВЕТЕРАНИ)

 1. Маленчић Милан
 2. Јакшић Милан
 3. Егић Срђан
 4. Обреновић Милан
 5. Лађевић Немања
 6. Живковић Стево
 7. Вуколић Перица
 8. Алексић Давор
 9. Антић Радован

Да би све протекло у најбољем реду побринули су се судије Милош Стојичић, Миодраг Митровић, Зоран Крстић и Миомир Томић. За записничким столом били су Мира Јанузовић, Ђуро Црљеница, Жељко Ковачевић, а предсједник такмичарске комисије турнира био је Ђуро Богдановић.

Т. Ћоровић

Нема коментара

Напишите коментар