Одржан Годишњи концерт КУД-а Пригревица

У препуној сали пригревачког Дома културе, 17.11. је одржан Годишњи концерт Културно-уметничког друштва “Пригревица“. Поред домаћина, наступио је и самичар Дарко Лончар из Грачаца као и проф. Сњежана Милосављевић са својим ученицима из Основне школе “Младост“

Пре самог почетка програма, одржан је минут ћутања за преминулог Јулијана Рацадиректора СКЦ Бачка Топола с којима је КУД “Пригревица“ као и сва културно-уметничка друштва сарађивао, а женска група је прошле суботе учествовала на њиховом фестивалу.

Програм је био богат и динамичан а публика задовољна. Извеле су се песме и игре са Баније, игре из Лике, личке шале, сплет личких кола на самици, игре из Србије, Лесковца и Ниша. Драмска секција ОШ “Младост“ извела је кратки игроказ из Пушкинове Бајке и рибару и рибици. На почетку програма, проф. Сњежана Милосављевић, говорила је стихове из песме “Србија“ Оскара Давича.

„Задовољна сам концертом и одзивом публике, као и комуникацијом између публике и извођача. Све је протекло по плану, а најважније од свега ми је то што се види напредак деце, то смо показали кореографијом Ниша, коју смо успешно извели. Нисмо били у пуном саставу из здравствених разлога, али, програм је био комплетан а публика задовољна. Захваљујем се свима који су учествовали и подржали нас у публици, нарочито се захваљујемо ПерСу маркетима који су већ другу годину заредом уз нас“, изјавила је овом приликом  Душица Мрђеновић, председник и уметнички руководилац КУД-а Пригревица.

Преузето са: Нове Апатинске новине

Нема коментара

Напишите коментар