АКТУЕЛНО:

Одржан концерт Баје Малог Книнџе на препуном Тргу

На препуном Градском тргу, пред око девет хиљада људи, синоћ је, у оквиру десетих „Завичајних дана“ наступио Баја Мали Книнџа.

Оспоравања, полемике, негодовање појединаца нису успели да поремете једног од најпопуларнијих естрадних уметника са ових простора да Суботичанима приреди вече за памћење. Трочасовни музички спектакл протекао је у сјајној атмосфери и без иједног инцидента.

Концерт је почео једном од најлепших љубавних песама „Птицо моја бјели лабуде“, а потом су уследили „Стари багреме“, „Само је мој стари знао“, „Морем плови једна мала барка“, „Српска Атина“, „Орах“, „Божић је“, „Дуни ветре мало преко јетре“, „Човек кафански“…

– Суботица и ја се јако добро познајемо. Наступао сам у „Покеру“, на Радијалцу, у Мешцу, долазио сам и код мојих другова који су овде студирали. Ово је десето, јубиларно, завичајно дружење свесрпских друштава са подручја Севернобачког округа и радујем се да могу да поделим нешто својих лепих стихова са њима – искрено ће Баја Малог Книнџа. – Драго ми је што има пуно деце, пуно ми је срце кад их видим, а има их свуда ге наступам. Ја сам као „високог ризика“, а код мене на концерту се ни чаша не разбије.

Међу бројним посетиоцима на централном тргу у Суботици нашли су се и неки који нису са пребивалиштем у Суботици, али су искористили да уз концерт Баје обиђу и знаменитости града и осете фестивалски дух који традиционално током лета у Суботици прави разлику

– Дошли смо из Сомбора, углавнонм смо ту на Палићу за 1. мај, или када су нека музичка дешавања, некада скокнемои до бувљака, али сада смо имали прилику и да преко дана обиђемо Суботицу и нека аутентична места која описују Суботицу у најпозитивнијем светлу. Били и на лепо ручку на Палићу, али примарни повод нам је био концерт који је скроз испунио очекивања – каже нам Снежана, која је са супругом и две ћеркице.

Извор: Суботица

Нема коментара

Напишите коментар