prijem_delegacije3

Одржан састанак делегације Савеза Срба из региона са помоћником градоначелника Новог Сада Александром Петровићем

Помоћник Градоначелника Новог Сада Александар Петровић заједно са шефом Кабинета Градоначелника Станком Љубичићем примио је 19. јула 2016. године у Градској кући делегацију Савеза Срба из региона на челу са предсједником и народним послаником Миодрагом Линтом. У делегацији су били Зорица Влајнић, Дејан Орабовић и Миле Шапић.

Александар Петровић је рекао да се Град Нови Сад кроз своју историју развијао уз подршку бројних грађана који су придошли са територије бивше Југославије. Нови суграђани су увијек топло дочекани и равноправно третирани без обзира на пројекло и мјесто одакле су дошли. Та равноправност се, према Петровићу, показује кроз равномјерно рјешавање комуналне инфраструктуре у свим дијеловима града, подржавање културних пројеката најразличитијих удружења, кроз рјешавање питања социјално угтожених становника и друго.

Миодраг Линта је захвалио Милошу Вучевићу и његовим сарадницима на томе што Град Нови Сад одржава контакте, путем међусобних посјета и на друге начине, са представницима Срба у региону и њиховим културним и спортским организацијама. Посебно је значајна подршка Града Новог Сада у очувању обичаја, традиције и културе грађана који су родом и поријеклом са простора бивше Југославије, као и подршка и помоћ избјеглим и прогнаним лицима у рјешавању њихових стамбених и других потреба. У наредном периоду потребно је интезивирати сарадњу у наведеним областима.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“3636″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1469262013578″]
Нема коментара

Напишите коментар