Одржан састанак код директора ЈУП-а због извођења лоших радова за изградњи монтажних кућа за избјегличке породице

Дана 11. априла у Београду је одржан састанак код директора Јединице за управљање пројектом (ЈУП) Владе Србије Драгана Катуце због извођења лоших радова за изградњи монтажних кућа за избјегличке породице у оквиру Подпројекта 3 Регионалног стамбеног програма. Састанку су, поред директора ЈУП-а и његовог сарадника Александра Грубача, присуствовали представници избјегличких породица из Београда који су добили монтажне куће Тодор Јелић, Дејан Малетић и Иван Радовић, директор фирме Иваинвест из Ивањице Иван Луковић са сарадником која је извођач радова, представник фирме Златибор Градња која је члан Конзорцијума, представници фирме Архиформ која је задужена за надзор и народни посланик Миодраг Линта који је позван на састанак од стране представника избјегичких породица.

Главне примједбе представника избјегличких породица су да фирма Иваинвест не поштује уговорне обавезе и изводи веома лоше и неквалитетне радове на изградњи монтажних кућа. У питању су земљани радови, изградња темеља, погрешно постављена конструкција и лоше постављање инсталација. Поред тога извођач радова касни са завршетком радова што повећава додатне трошкове избјегличких породица јер живе као подстанари и плаћају кирију. Фирма за надзор Архиформ је урадила теренски извјештај након што су извршили обилазак градилишта и дала списак примједби за сваки објекат са фотографијама. Такође, још члан конзорсијума МК Инжињеринг недопустиво споро рјешава неопходну документацију за изградњу кућа (пројекат, локацијска и грађевинска дозвола…).

Тренутно се гради 20 монтажних кућа а ускоро треба да почне градња још њих шест. У другој фази предвиђено је да се изграде још 23 монтажне куће чиме би своје стамбено питање ријешило 49 избјегличких породица. Посебан проблем још увијек представља 6 избјегличких породица које имају неријешене имовинско-правне односе.

На крају састанка усвојени су слиједећи закључци: 1. да извођач радова Иваинвест до краја априла отклони недостаке на свакој кући; 2. да Иваинвенст убудуће изводи радове како је предвиђено пројектом и да поштује временске рокове; 3. да Иваинвест уради динамички план градње монтажних кућа тј. да се зна тачно вријеме извођења радова везано за сваку монтажну кућу. Народни посланик Миодраг Линта је подржао закључке и тражио од представника фирме Иваинвест да убудуће не спречавају власнике монтажних кућа да присуствују извођењу радова. Такође, договорено је да се слиједећи састанак код директора ЈУП-а одржи крајем априла.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар