dejan mandic 1

Одржан састанак код директора Завода за изградњу града Новог Сада

У Заводу за изградњу града (ЗИГ) Новог Сада одржан је у сриједу 6. априла 2016. године састанак на тему рјешавања проблема отуђења земљишта становника насеља Пашњак у Мјесној заједници Ветерник (Нови Сад) који су протјерани из Хрватске и Федерације БиХ.  Састанку су присуствовали директор Завода Дејан Мандић са сарадницима, делегација становника насеља Пашњак коју су предводили Даница Мрмић, Ранко Мрвошевић и Милан Лелић, затим  одборник у Скупштини Града Новог Сада Никола Јованчевић, предсједник Мјесне заједнице  Ветерник Александар Јованчевић и народни посланик Миодраг Линта.

На састанку је разговарано на тему да се становницима насеља Пашњак изаће у сусрет и одреди минимална цијена откупа парцела на којима су саградили своје куће.  Потребно је да Град Нови Сад  узме у обзир чињеницу да је на мјесту данашњег насеља Пашњак био отпад који су протјерани Срби сами очистили а затим готово у цијелости  изградили инфраструктуру.  Директор Завода Дејан Мандић  је показао разумијевање за захтјеве становника Пашњак и рекао да први корак код отуђења земљишта мора бити вјештачење  и да сваки власник куће треба да добије рјешење о утврђивању грађевинске парцеле. Линта је лично замолио директора Завода Дејана Мандића да се наведени проблем ријеши у корист становника насеља  Пашњак, као и да се по истом моделу рјешавају проблеми осталих избјегличких насеља на територији Града Новог Сада.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2731″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1460313815359″]
Нема коментара

Напишите коментар