skup ervenicana 1

Одржан традиционални Светосавски скуп Ервеничана у Београду

Завичајно удружење Ервеничана организовало је 30. јануара 2016. године у ресторану Језеро на Ади Циганлији у Београду дванаести Светосавски скуп Ервеничана ( село Ервеник поред Книна). Ервеничани се у Београду окупљају крајем јануара а у родном селу за Спасовдан. На скупу се окупило преко 200 Ервеничана и њихових пријатеља, међу који су били замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта, члан Одбора за дијаспору и Србе у региону Небојша Берић, начелник општине Ервеник Предраг Бурза и предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић.

У забавном дијелу програма наступили су, између осталих, КУД „Ћирило и Методије“ из Бусија, КУД „Крајина“ из Београда и пјевач Емил Бота. Присутнима је подијељен први број листа Савеза Срба из региона Српско Коло у коме је детаљно образложена акција евидентирања уништене и отете имовине протјераних Срба и других оштећених грађана која се налази у Хрватској, Босни и Херцеговини и Словенији.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2233″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1454333700650″]
Нема коментара

Напишите коментар