F2

Одржано вече Крајишника у селу Доњи Товарник (општина Пећинци)

У Ловачком дому, у селу Доњи Товарник (општина Пећинци) одржано је 29. јануара 2016. године Крајишко вече поводом крсне славе Часне Вериге. Ломљењу славског колача присустовало је око 250 Крајишника и њихових пријатеља. Након службеног дијела започело је дружење Крајишника у једној веома позитивној атмосфери. Организатор славе и дружења било је Удружење Крајишника на челу с предсједником Рајком Јевићем и његовим сарадницима. Циљеви удружења су пружањe помоћи својим сународницима и његовањe традиције и обичаја родног краја. Присутнима су се обратили предсједник Удружења Крајишника Рајко Јевић и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.

Линта је поздравио присутне  земљаке и упознао их са акцијом евидентирања уништене, оштећене и отете имовине протјераних Срба и свих других оштећених грађана која се налази у Хрватској, Републици Српској, Федерацији БиХ и Словенији и позвао их да попуне образац који се налази на сајту Савеза Срба из региона. Присутнима је подијељен први број листа Савеза Срба из региона Српско Коло у коме је детаљно образложена акција евидентирања имовине. Међу гостима били су, између осталих, присутни предсједник Скупштине општине Сава Чојчић, начелник општиске управе Жељко Трбовић и други представници општине Пећинци, као и предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2204″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1454268952362″]
Нема коментара

Напишите коментар