„КУП БАНИЈЕ 2017“

Oдржан XI „КУП БАНИЈЕ 2017“ у Угриновцима, најбољи сениори „Технички преглед Јован“ а ветерени „Тајм спид-нет“

ХI по реду турнир у малом фудбалу под називом „КУП БАНИЈЕ 2017“ одржан је у Угриновцима, 4. јуна на теренима ОШ „Станко Марић“. Организатор турнира је традиционално Завичајно удружење Банијаца, потомака и пријатеља Баније.

На турниру је током цијелог дана учествовало 29 екипа, од тога 20 екипа сениора и 9 екипа ветерана. Побjеднички пехар за ову годину однијела је екипа „Технички преглед Јован“ код сениорa, док је код ветeрана велика борба вођена, па се до последњег минута није знао побjедник. Прво мjесто припало је екипи „Тајм Спид-нет“. За најбољег играча турнира проглашен је Бранимир Алфировић из екипе „Кенди Костајница“. Награду за најбољег голманa добио је Небојша Маљковић из екипе „Технички преглед Јован“, а најбољи стрелац турнира био је Аранђело Стојковић из екипе „Флуминенсе“.

Код сениора, 2. мjесто припало је екипи „Кенди Костајница“, док је 3. мjесто је заузела екипа „Флуминенсе“. Код ветерана, 2. мjесто освојила је екипа „Банија поново заједно“, а „Кенди Костајница“ је заузела 3. мjесто.

„Обзиром да је владало велико интересовање за учешће на турниру, морало се приступити посебном начину такмичења како би све екипе могле да се такмиче. Турнир је био отворен за све Банијце и пријатеље Банијaца. Првенствено нам је био циљ да повежемо омладину, да их отворена срца све примимо и да наставимо ширење добрих, пријатељских односа“, рекао је предсjедник Управног одбора Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније Мирослав Ковјанић. Он је нагласио да су сви који воле фудбал добродошли, а примjер су екипе које су дошле из Новог Сада, Темерина, Рујевца, Двора на Уни итд. Посебно је изразио заахвалност судијама на коректном и фер суђењу, као и свим спонзорима и учесницима турнира, који су допринијели да све прође у спотском и пријатељском духу.

Небојша Маљковић, капитен побjедничке екипе „Технички преглед Јован“ из Батајнице није крио понос због победе као и наградом за најбољег голмана турнира. „ Наша екипа учествује трећу годину за редом на овом турниру, и носимо одличне утиске. Све је прошло фер и коректно“, закључио је овај млади Крајишник, чију екипу је чинило још осам момака поријеклом из Крајине, Милан Кнежевић, Пеђа Пејчиновић, Бошко Кукољ, Будимир Будисављевић, Слободан Лазић, Миленко Станковић и Милош Денић.

Бранимир Алфиновић, поријеклом из Книна, рекао је да је задовољан и другим мjестом, обзиром да је његова екипа, Кенди Костајница четири године за редом побеђивала. Утjешна је прилично за њега била награда за најбољег играча турнира.

Најбољи стрелац „КУП БАНИЈЕ 2017“, Аранђело Стојковић, родом из Београда, први пут је учествовао на овом Купу. Упутио је похвале организаторима и својим саиграчима из екипе „Флуминенсе“. „Завршили смо на трећем мjесту, у полуфиналу смо изгубили од побеjдничке екипе, и не жалим, заиста су заслужили да побjеде“, закључио је он.

Капитен побjедничке екипе ветерана „Тајм Спид-нет“, Горан Пејаковић рекао је да је задовољан учешћем, обзиром да је његова екипа први пут играла на турниру. „ Нашу екипу чине углавном играчи поријеклом из Бања Луке и околине у Републици Српској. Свима нам се свиђа овај симболични повод да се окупе људи са простора бивше Југославије овдjе, и зато смо се пријавили за учешће“, истакао је он.

На турниру је било присутно преко 500 гледалаца, који су се током дана смењивали. Највећи број гледалаца био је присутан на полуфиналним и финалним утакмицама. Међу присутним гледаоцима био је и предсједник Савеза Срба из региона и народни посланик Миодраг Линта.

Након завршеног турнира подијељене су награде најбољим екипама и појединцима и наставило се са дружењем гдjе су нестале све спортски уобичајене тензије и набој.

новинар Српског кола
Весна Вуковић

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“8008″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1496827783754″]
Нема коментара

Напишите коментар