Одржан Завичајни фестивал за дјецу у Суботици

„Завичајни фестивал за децу“ одржан је 2. јула у Дјечијем позоришту у Суботици. Организатори фестивала је Завичајна заједица Република Српска.
У оквиру фестивала изведена је позоришна представа „Доживљаји мачка Тоше“ по роману Бранка Ћопића, проглашени најбољи радови у оквиру литерарног и ликовног конкурса са темом „Мој завичај“ а одржан је и „Завичајни квиз“ о познавању српске историје.
На литерарном конкурсу награђени су Петра Савић, Сара Видаковић, Теодора Стокин а на ликовном конкурсу Анђела Миловић, Јована Куриџа, Јелена Куриџа, Анђелији Радишић. У квизу познавања историје српског народа победила је екипа Завичајне заједнице Република Српска из Суботице у саставу: Рађевић Немања, Мишановић Милан, Поповић Лидија и Илин Маша. Друго мјесто у квизу је освојила екипа Завичајног удружења Петар Кочић из Апатина у саставу: Сладојевић Вељко, Куриџа Јелена, Куриџа Јована, Радишић Анђелија.
Организатор фестивала је Завичајна заједница Република Српска из Суботице, а покровитељи Град Суботица, Покрајински фонд за избегјла и расељена лица и за сарадњу са Србима у региону и Представништво Републике Српске у Србији
Представништво Републике Српске
ЗЗ Репубика Српска и Удружење Љувена организују и шаховску секцију за дјецу од 6 година и старије, за почетнике и такмичаре. Тренер ће бити Жељко Медар најбољи тренер дјеце у Србији.
Секција ће се одржавати четвртком  послијеподне у Франкопана и Зеињског 27.
Контакт телефон 063 8376829
Нема коментара

Напишите коментар