Србијада

Одржана 25. јубиларна Србијада у Чикагу

Јубиларни 25. пут Срби са Сјеврноамаричког континента састали су се 2. и 3. септембра 2017. годне на манифестацији под називом Србијада. Првенствено фудбала ради али и ради дружења, упознавања, забаве, српске музике, фолклора, традиције и уживања у спрским специјалитетима и пићима више хиљада Срба и њихових пријатеља окупили су се на имању Српске братске помоћи недалеко од Чикага. Повод је одржавање турнира у фудбалу на којем је учествовало скоро 50 екипе из свих већих градова САД и Канаде у којима постоје бројније српске заједнице. Неки су, само за ову прилику, дошли и са другог краја Америке прешавши и неколико хиљада километара.

Дводневно цјелодневна такмичења у фудбалу, чији је домаћин био Спортски клуб „Уједињени Срби“ из Чикага, одржавало се у неколико категорија од пионира, сениора, па до ветерана. На крају славили су фудбалери Српског спортског клуба Карађорђе из Кливланда, америчке савезне државе Охајо, којима је ово четврта побједа у посљедњих пет година на овој, како је многи већ називају, „највећој српској спортској манифестацији у Сјеверној Америци“.

Генерални конзулат у Чикагу, имао је свој штанд на ,,Србијади“ и посјетиоци су имали прилику да разговарају са представницима конзулата и добију одговоре на питања из конзуларне надлежности. Слиједећа Србијада одржаће се првог викенда септембра 2018. године у Кливладну, а домаћiн ће бити овогодишњи победник ССК „Карађорђе“.

С. Данчуо

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

Нема коментара

Напишите коментар