Oдржано 12. завичајно посијело у Културном центру Инђија

Домаћин Изворна група „Кордун“ и пријатељи без мане


Сада већ традиционално 12. завичајно посело одржано је у суботу, 11. новембра у Културном центру Инђија у организацији Изворне групе „Кордун“ које дjелује у саставу КУД-а „Соко“ из Инђије. Носиоци активности у „Кордуну“ Бранка Булић и Драга Радомиловић су заједно са осталим члановима групе успjели да напуне дворану Културног центра.

Посијело је окупило и пријатеље Инђијаца Завичајно друштво „Сана“ из Старе Пазове, које организује Санско прело и Сански збор, те „Подгрмеч“ из Житишта док је „Завичајно удружење Славонаца“ извело тарабан, славонски бећарац и отпjевало „Саво водо“. Из Кикинде је стигао уметник-самоук Mилан Вашалић који је одушевио свирајући на дипле, а мушка пjевачка група КУД-а Ћирило и Методије из Бусија отпjевала је између осталог и :

„Немој мала да би се удала, ако би ме војска задржала“.Према рjечима Бранке Булић, Изворна група „Кордун“ окупља чланове са простора пет до 10 километара око Инђије. Изворна група „Кордун“ је 2003. године ушла у састава КУД „Соко“ са својом мjешовитом пjевачком групом и од тада се нас двадесетак старијих допуњавамо њима ако нам треба младих, каже Булић и наставља:

-Баш смо уживали заједно са публиком без обавезе да све буде добро. Видjели сте да су се и они укључивали у програм својим довикивањем и пошалицама. Ми смо их почастили нашим традиционалним репероаром тако да је све прошло у најбољем реду и у лијепом издању без веће грешке, а и када је било проблема да се заборави текст видjели сте, и то је опет окренуто на шалу. Није то проблем јер смо овде сви наши, са својима и нема замjерања, рекла је Булић у изјави за Српско коло.

Она истиче да је ове године општина Инђија по први пут помогла одржавање Завичајног посијела.

-Они су помогли, а ми смо мало додали оно што смо сакупили од чланарина и уз неколико спопнзора добили смо вече за памћење, каже Булићева.

Из Културног центра извођачи су наставили весеље у инђијској кафани „Ђерам“гдjе је било довољно простора да се заигра коло. Ту су подијељене захвалнице Изворне групе „ Кордун“ а један од добитника је и неизбjежни сниматељ Милан Јовановић који је за заинтересоване земљаке припремио ЦД са комплетним програмом.

Драган Башовић

(Да отворите слику преко целог екрана кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“375″ thumb_height=“250″ post_id=“13349″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1511177886856″]
Нема коментара

Напишите коментар