F1

OДРЖАНО 7. БАНИЈСКО ВЕЧЕ У НОВОМ САДУ

Подружница Завичајног удружења Банијаца, потомака и пријатеља Баније на челу са Станком Љубичићем и Миланом Половином  организовала је традиционално 7. Банијско вече у недјељу 6. децембра 2015. године у ресторану Рибарац у Новом Саду.  Било је присутно око 400 Банијаца и њихових пријатеља, међу којима и предсједник Коалиције удружења избјелгица Миле Шапић, који су испратили наступ  фолклорног ансамбла „Вила“ и пјесника Стеве Кукавице.  Присутне је забављала група Момо и Додир. Присутнима су се обратили Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, један од организатора манифестације Милан Половина и замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије  Миодраг Линта.

Линта је у свом говору, између, осталог рекао, да Савез  Срба из региона ускоро креће у активну борбу за повратак наших отетих имовинских, стечених и других права. У тој борби важно је да Крајишници и други заинтересовани грађани покажу јединство. Поред тога, важно је да се  и  други Крјаишници никад не одрекну својих обичаја, традиције и културе, да никад не забораве одакле су родом и поријеклом и да барем једном годишње воде своју дјецу и унуке у своја села и мјеста гдје се одржавају сеоски зборови, као и да помогну обнову манастира Комоговина и бројних других оштећених или уништених цркава.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_galleria thumb_width=“211″ thumb_height=“200″ post_id=“673″ thumb_margin_left=“1″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“1″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“211″ album_cover_height=“200″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“yoxview“ sc_id=“sc1449450349861″]
Нема коментара

Напишите коментар