Требињаца

Одржано треће вече Требињаца у Београду

Удружење Требињаца “Јован Дучић” у Београду је 03. децембра 2016. године по трећи пут окупило земљаке на традиционалној вечери Требињаца и њихових пријатеља, који су се и ове године сабрали у ресторану хотела “Орашац” на Кошутњаку. Пред више од 300 гостију програм је почео духовном пјесмом „Источниче живоносни Марија славна“ коју је отпјевала пјевачка група “Вез”. Поред бројних гостију из свијета привреде и политике посебно је поздрављен легендарни српски кошаркаш Дејан Бодирога који се први пут појавио на вечери Требињаца.

Пригодним ријечима гостима се најприје обратио домаћин скупа предсједник Удружења Жарко Ј. Ратковић који је свим гостима пожелио “пуно лијепих ноћи и дана”, уз наду да се осјећају пријатно “као да нису код куће”. Он је упутио искрене честитке новоизабраном градоначелнику Требиња Луки Петровићу и његовом замјенику и додао да је Удружење Требињаца донијело одлуку да новоизабраном градоначелнику дарује икону Преображења Господњег што је и слава најјужнијег града Српске. У програму су учествовали женска пјевачка група „Вез“, Николина Ковачевић, пјесник Божидар Глоговац и оперска дива Сања Симић.

Водитељка Снежана Лукић поздравила је угледне госте међу којима су били ратни командант Херцеговачког корпуса генерал Радован Грубач, градоначелник братског Зрењанина Чедомир Јањић, замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта, замјеник градоначелника Требиња Мирко Ћурић, замјеник предсједника Координационог одбора свих херцеговачких удружења у Србији Светозар Црногорац и многи други.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“5261″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1486154316304″]

 

Нема коментара

Напишите коментар