krajisko vece 0

Одржано 26. Крајишко вече у Панчеву

У Дому војске у Панчеву одржано је 25. новембра 2016. године традиционално 26. Kрајишко прело на коме су се окупили Крајишници, њихови пријатељи Херцеговци и други грађани. На прелу је присуствовало преко 300 гостију и пријатеља удружења поријеклом из Српских Крајина. Међу гостима су били представници сличних удружења из Каћа, Бања Луке, Мркоњића, Книна и осталих грагова. Госте је поздравио потпредсjедник удружења Вукашин Даничић са предсjедником Мирославом Медићем и потпредсједником Mилорадом Малићем. Присутне су забављали крајишка група Мајкани, Миле Делија, oркестар Браћа Серданци са пјевачицом Бебом. Уз музику, пиће, вечеру и богату томболу присутни су у великм броју остали на дружењу до раних јутарних часова. Међу гостима су, између осталих, били присутни народни посланик и предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта и предсједник Коалиције удружења избјеглица Миле Шапић.

Организатор дружења било је Удружење Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине које је основано 1991. године у Панчеву. Циљеви удружења су пружањe помоћи својим сународницима, његовањe традиције и обичаја родног краја и бављење хуманитарним радом. За свој дугогодишњи рад Удружење је одликовано Октобарском наградом Града Панчева као највишим одликовањем за појединце и групе грађана. Удружење Срба из Републике Српске и Републике Српске Крајине је чланица Коалиције удружења избјеглица.

Информативна служба
Савеза Срба из региона

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“4704″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1481982705942″]
Нема коментара

Напишите коментар