Oсам година од терористичког напада на полицијску станицу у Зворнику

Осам је година од терористичког напада на Полицијску станицу у Зворнику, када је вехабија Нердин Ибрић убио полицајца Драгана Ђурића и ранио двојицу његових колега.

Из Тужилаштва БиХ је потврђено да је још крајем 2016. године у овом случају донесена наредба о обустави истраге, коју је водио Одсјек за тероризам.

У свом крвавом походу, 27. априла 2015. године, око 19 часова, припадник вехабијског покрета 24-годишњи Нердин Ибрић, уз поклич „Алаху екбер“, у Полицијској станици убио је 48-годишњег полицајца Драгана Ђурића и ранио његове колеге Стеву Миловановића и Жељка Гајића.

У размјени ватре убијен је и нападач. За породицу убијеног полицајца, ни након осам година, нема утјехе.

– Губитак нас много боли. Бол је иста и ове године као и те 2015. године, жалосно и тужно. Двије године послије убиства мајка је преминула – каже Анђелко Ђурић, брат убијеног полицајца.

Представници МУП-а Републике Српске поручују да предузимају све да се овакави и слични догађаји никад не понове.

– МУП Републике Српске перманентно предузима мјере у том погледу и у организационом смислу, материјално-техничком, и у опремању и у кадровском јачању. Свакога дана оперативна способност се диже на један виши ниво – рекао је Жељко Спасојевић, начелник Управе за полициску подршку у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Иако је од убиства и терористичког напада прошло већ осам година, правосудне институције БиХ нису ријешиле случај већ су, напротив, и обуставиле истрагу.

– У наведеном предмету који је рађен у Одсјеку за тероризам, крајем 2016. донесена је наредба о обустави истраге. У случају доласка до нових доказа и сазнања, истрага се може поново покренути – саопштено је кратко из Тужилаштва БиХ.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар