Отворени Дани Србије и Српске у Бечу

Mанифестација „Дани Србије и Српске“ коју су заједно организовале Амбасада Србије, Канцеларија представништва Републике Српске у Аустрији и Заједница српских клубова у Бечу, свечано је отворена 4. октобра 2019. године културно-уметничким програмом у просторијама салона Курсалон Хубнер у Бечу.

На отварању је говорио в.д. помоћникa министра спољних послова Аца Јовановић који је присутне подсетио на културне, историјске и политичке везе Београда и Беча.

Наступали су прваци опере Народног позоришта из Србије Јадранка Јовановић, Јасмина Трумбеташ-Петровић и Дејан Максимовић уз пратњу Бањалучке филхармоније. Културно-уметнички програм употпунила су КУД „Мокрањац“ и „Бранко Радичевић“ из Беча, као и КУД „Уна“ из Новог Града.

Манифестација „Дани Србије и Српске“ трајаће до 30. октобра. На разним локацијама у Бечу одржаће се позоришне представе позоришта из Београда и Бања Луке, изложбе, те други догађаји који промовишу српску културу, као и привредни форуми.

Отварању манифестације присуствовали су угледне званице из јавног и културног живота Републике Српске и Србије, представници дијаспоре у Аустрији, као и гости из јавног живота Аустрије.

Манифестацију је подржало Министарство спољних послова – Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, путем Конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре.

Текст преузет са: dijaspora.gov.rs

Нема коментара

Напишите коментар