Пакетићи за српску дјецу у Крајини и Далмацији, нова помоћ у наредном периоду

Хуманитарна организација „28. јун“ подијелила је више од 300 пакетића српској дјеци у Крајини и Далмацији, у оквиру божићне акције, те најавила нову помоћ Србима у овим регијама.

– Српској дјеци у Врлици и Бенковцу подијелили смо 150 пакетића, у Босанском Грахову 120, а у Ливну и Купресу 40 пакетића – рекла је Срни волонтер ове организације Јована Малбашић.

Малбашићева је најавила да ће организација „28. јун“ у наредном периоду више радити на помоћи Србима у Далмацији и Крајини.

– Кад дођете у Крајину и Далмацију своји сте на своме. У разговорима и обиласцима повратника видите да су бројне потребе, а помоћи мало – рекла је Малбашићева.

Она је истакла да су Крајишници и Далматинци упркос тешком положају у којем живе изнад свега поносни и пркосни.

– Крајина и Далмација живе. Непревазићен је осјећај када закорачите у сву ту љепоту – навела је Малбашићева.

Хуманитарна организација „28. јун“ помогла је и породицама Савић и Раца из Дрвара, обезбиједила огрев за стогодишњу баку Милицу Стојанац, јединог српског житеља у селу Дабар надомак Врлике, али и за деведесетшестогодишњег Момира Билића, јединог становника засеока Билићи у општини Цивљане у Далмацији.

„28. јун“ је пружио финансијску подршку и за изградњу Храма Светог архангела Михаила у српском врличком селу Отишић у Далмацији, те обезбиједио и дио опреме за Фудбалски клуб „Борац“ из Дрвара који постоји 99 година.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар