Парастос на српском војничком гробљу „Алеја“ у Вуковару

На српском војничком гробљу „Алеја“ у Вуковару, у суботу 8. септембра, одржан је парастос и помен за све жртве рата у овом граду.

И овогодишњи парастос на Алеји уприличили су Веће српске националне мањине Града Вуковара и Српска православна Црквена општина вуковарска.

У присуству чланова породица пострадалих, бројних суграђана и представника друштвеног живота Вуковара началствовао је, архијерејски намесник вуковарски, парох Прве парохије вуковарске Саша Кузмановић уз саслужење пароха негославачког Драгомира Живанића, боровонасељског Слободана Блажића, сотинског Миладина Спасојевића, сремсколазачког Саве Симића и пароха Друге парохије вуковарске Вукашина Цветојевића.

Након молитве, прота Кузмановић одржао је поучну беседу, говорећи о животу и смрти и њиховом поимању у животу хришћана, а у име Већа српске националне мањине присутнима се обратила и председница Већа Мирјана Орешчанин.

– И ове године окупили смо се на овом месту да одамо почаст и да се сетимо наших мртвих. Наша је обавеза да овде долазимо, да будемо уз чланове породица наших пострадалих сумештана и да не дозволимо да се они забораве – рекла је Орешчанин.

Након парастоса венце испод централног крста у Алеји положили су представници Удружења породица несталих и убијених српских цивила „Против заборава“, представници Већа српске националне мањине Вуковара, Заједничког већа општина, Самосталне демократске српске странке и Демократског савеза Срба.

Преузето са: Срби.хр

Нема коментара

Напишите коментар