Петронијевић: Рачак је лаж, Вокер је обавештајни манипулатор

Петронијевић каже да је Вокер ништа друго него обичан лажов. „Да постоји трунка међународног права особе попут Вокера би се одавно налазиле у затворима широм света за злочине против мира и против човечности које су починили“, рекао је Петронијевић

Адвокат Горан Петронијевић каже да је Рачак лаж, а да је један од најпрљавијих задатака бившег шефа верификационе мисије ОЕБС-а Вилијама Вокера био управо тражење и измишљање узрока за НАТО бомбардовање СРЈ.

„Рачак је лаж, страдали су борци припадници ОВК – терористи, а не цивили, страдали су у борби са регуларним снагама безбедности Србије у регуларној антитерористичкој акцији спроведеној по свим правилима антитерористичке борбе“, рекао је Петронијевић за Косово онлајн поводом Вокерових навода.

Петронијевић каже да је Вокер ништа друго него обичан лажов. „Да постоји трунка међународног права особе попут Вокера би се одавно налазиле у затворима широм света за злочине против мира и против човечности које су починили“, рекао је Петронијевић.

Нагласио је да је највећи доказ да је Рачак класичан пример „лажне заставе“ управо то да Рачак нигде и ни у једном поступку који се водио против много Срба пред Хашким трбуналом и „трибуналчићима у региону“ није био предмет оптужбе и да не постоји у кривично-правном и судском смислу.

„Тачније ти такви судски органи у Хагу су схватили да је Рачак била превара која је требало да активира механизам НАТО у противзаконитом почетку бомбардовања СРЈ“, рекао је Петронијевић.

Нагласио је да бомбардовање СРЈ ратни злочин без преседана, једно од најдрастичнијих кршења међународног права које је за последицу имало убиство великог броја цивила, међу којима и 87 деце, од којих је најмлађа девојчица Бојана Тошовић имала свега седам месеци, као и разарање инфраструктуре и огромно еколошко загађење.

Петронијевић је рекао да је управо Вилијам Вокер један од највећих лажова и обавештајних манипулатора тадашњег времена, човек без имало савести. „Након што је исфабрикован разлог за бомбардовање СРЈ са циљем отимања Косова и Метохије, и након што је Вокер испунио свој крвави задатак отишао је у заборав, као и сви играчи тог типа који представљају потрошни материјал. Нјегово поновно појављивање у јавности са овакво срамним изјавама ван свести и савести представља само покушај његових остатака сујете да рециклира своју прошлост“, каже Петронијевић.

За Вокера је рекао да је он представник „оне генерације америчких назови допломата“ и „просечни амерички шпијун који је имао прљаве задатаке на свим просторима на којима се налазио“, а да је један од његових најпрљавијих задатака био управо тражење и измишљање узрока за НАТО бомбардовање СРЈ.

in4s.net/ИСКРА

Нема коментара

Напишите коментар