Покренута кампања за обнову кућа у Костајници и Козарској Дубици

Фондација „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ из Београда покренула је кампању за прикупљање средстава за обнову кућа у општинама Костајница и Козарска Дубица, које су недавно погођене земљотресом.

Ова кампања је покренута са мобилним оператерима у Србији и Републици Српској с циљем да се сакупи 100.000 СМС порука у Србији и исто толико позива у Српској, а сва средства од тога биће усмјерена у обнову кућа, саопштено је из Удружења за очување српске културе и традиције „Бастион“ из Брчког.

Број за СМС поруке на територији Србије је 4334, док је у Републици Српској активан ПОЗИВ на број 1432.

Рачун активан за Србију је 265-1610310004716-35 /Фондација „Заједно за младе“/, а рачун активан за Републику Српску је 5520001879453536 /Удружење „Бастион“/.

Акција ће трајати до краја јануара.

Осим ове кампање, Фондација „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић“ покренула је и акцију прикупљања пакетића за дјецу у угроженим срединама на Косову и Метохији, али и у цијелој Србији и Републици Српској.

Акција је у Србији покренута крајем децембра у сарадњи са Званичним гласилом Српске православне цркве „Светосавским звонцетом“ и Канцеларијом за младе града Београда, док је у Републици Српској акција покренута 1. јануара у сарадњи са Удружењем „Бастион“ и студентским организацијама универзитета у Бањалуци и Источном Сарајеву.

Грујичићева је рекла да, као Кравичанка, и неко ко има двојно држављанство, на Републику Српску гледа као на своју другу државу, те да ће увијек бити ту да помогне, прије свега младима, у Републици Српској и у цијелој БиХ.

– Млади су ти који треба да бришу разлике и да њихово надметање буде искључиво у хуманости и знању – истакла је Грујичићева.

Директор Фондације Немања Недељковић напоменуо је да је примарни циљ помоћ најталентованијој дјеци, али да ће сада помоћ бити преусмјерена на обнову кућа у општинама које су недавно погођене земљотресом.

– Вјерујем да ће ова акција наићи на одзив добрих људи као што су то увек чинили када је невоља у питању. Када обезбиједимо основне услове за живот дјеци, онда настављамо да улажемо у њихово образовање и знање – рекао је Недељковић.

Предсједник „Бастиона“ Арсен Павловић рекао је да је неопходно да се покаже хуманост према онима који су Нову годину дочекали без крова над главом.

Павловић је напоменуо да су се акцији у Републици Српској прикључиле све студентске организације на челу са Унијом студената, као и удружења грађана и тако показали да млади у Српској мисле на друштво и да су друштвено одговорни, наведено је у саопштењу.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар