Положени вијенци јасеновачким жртвама у Доњој Градини

Чланови Мото-клуба „Ноћни вукови“ из Републике Српске, Русије, Србије, Црне Горе, Бугарске, Словачке, Чешке, Њемачке и Аустралије положили су данас вијенце на гробном пољу „Tополе“ свим невино страдалим жртвама логора Јасеновац и Доња Градина.

„Ноћни вукови“ су у оквиру тродневне туре под називом „Видовдан 2019 – путевима Српске“ посјетили Спомен-подручје Доња Градина у Козарској Дубици, гдје су присуствовали историјском часу и погледали документарни филм „Градина“ аутора Симе Брдара.

„Дошли смо да покажемо братство и заједно обиљежимо Видовдан, славу Војске Републике Српске, а данас смо искористили вожњу да посјетимо Спомен-подручје Доња Градина, да нашој браћи покажемо страдања која су се дешавала у Другом свјетском рату нашем народу“, рекао је потпредсједник Мото-клуба „Ноћни вукови“ Републике Српске Горан Tадић.

Он је оцијенио да је тешко разумјети та страдања, те да многи никада нису чули за такве страшне злочине који су се десили у Јасеновцу и Доњој Градини.

Tадић је додао да се традиционалном туром под називом „Видовдан 2019 – путевима Српске“ на најбољи начин промовише Република Српска, њени потенцијали и природне љепоте.

Он је прецизирао да ће чланови Мото-клуба „Ноћни вукови“ у 20.00 часова присуствовати молебану за Косово и Метохију у Храму Покрова Пресвете Богородице у Кнежици, а затим и концерту Ансамбла „Александар Невски“.

Директор Спомен-подручја Доња Градина Tања Tулековић изјавила је да је посјета „Ноћних вукова“, као и све остале посјете, значајна у смислу ширења истине о страдању Срба, Јевреја и Рома за вријеме Другог свјетског рата, односно за вријеме Независне Државе Хрватске.

Чланови Мото-клуба „Ноћни вукови“ ће, сутра на Видовдан, у Бањалуци у 9.00 часова положити вијенце на споменик 12 бањалучких беба, након чега ће разговарати са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем.

Полазак из Бањалуке планиран је за 10.00 часова, а 12.00 часова у манастиру Осовица код Српца „Ноћни вукови“ ће присуствовати крсној слави Војске Републике Српске.

Преузето са: СРНА

 

Коментари
  • ‘Nocni vukovi’ ovako okupljeni su trebali produziti prema Jasenovcu .

    недеља, 30. јун 2019.

Напишите коментар