Помоћ за Банију креће средином априла

Велику помоћ акцији завичајних удружења пружио је Фонд за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима

Данас је у Новом Саду одржан састанак представника завичајних удружења са директором Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима, господином Душком Ћутилом. Тема састанка била је утврђивање детаља слања помоћи у потресу унесрећеном народу Баније. Завичајна удружења су се удружила и сакупила до сада преко 800.000 динара који ће бити употријебљени за куповину неопходне бијеле технике (шпорета, фрижидера, пећи за гријање…).

У координацији са људима на терену и уз помоћ Фонда за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима, до 15. априла кренуће камиони са прибављеном помоћи. Помоћ ће се сортирати и складиштити у магацину у Новом Саду, а ради транспарентости на сваком пакету ће бити исписан прималац. Према тренутним процјенама помоћ ће бити обезбијеђена за преко 75 домаћинстава.

Акцији се придружио и сам Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима донацијом 10 фрижидера као и логистиком у виду превоза и обезбјеђивања неопходне документације за транспорт хуманитарне помоћи.

Донацијом у виду 12 пећи за гријање, овој акцији се придружио и Душко Меанџија из Инђије.

Данашњем састанку су, поред директора Фонда, Душка Ћутила и његових сарадника, присуствовали Далибор Јелић и Ђуро Богдановић испред Завичајног удружења Банијаца из Београда, Милан Радојчић из Завичајног удружења „Банија“ Нови Сад, Жељко Тинтор и Синиша Лазаревић из Завичајног удружења „Банија“ Суботица.

Извор: Banija Online

Нема коментара

Напишите коментар