Поносна Херцеговка: Дарија Кисић Тепавчевић – ђак генерације Билећке гимназије

Већ неколико дана на друштвеним мрежама, посебно на Твитеру, траје мизогини, сексистички линч професорке др Дарије Кисић Тепавчевић, која скоро сваког дана јавности износи информације о кризи са корона вирусом у Србији.

Др Кисић, која је епидемиолог, замјеница директора Института за јавно здравље “Др Милан Јовановић Батут“, ванредни професор, аутор више од 100 научних радова… у изливима мржње на друштвеним мрежама своди се на “исфризирану Босанку”, “налицкану”, “дубоког деколтеа” и “естрадног облачења”?!

И док су критике на рачун др Кисић због лапсуса у вези са првим случајем корона вируса у Србији (први март или прва недеља марта) биле разумљиве, серија мизогиних напада изазвала је буру на Твитеру. Истини за вољу, немали број твитераша је стао у њену одбрану против руље.

Шта смета нападачима на проф. др Кисић?

Они који бране др Кисић цитирају њену биографију у науци и истичу да се ради о класичним мизогиним изливима које ће једног дана моћи да студирају они који се баве родном равноправношћу.

Кад смо већ код њене биографије, др Дарија Кисић Тепавчевић је замјеница директорке Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“ и ванредна професорка на Медицинском факултету у Београду, који је завршила 2001. године, гдје је и магистрирала и докторирала. Објавила је преко сто научних радова у страним публикацијама. Стручна област јој је епидемиологија. Специјализацију из епидемиологије на Медицинском факултету у Београду уписала је маја 2004, а завршила јуна 2008, са оцјеном одличан.

Успјешна докторка је херцеговачке горе лист, јер је њен отац Бошко поријеклом из села Баљци код Билеће.

Дарија Кисић-Тепавчевић рођена је у Сарајеву 1975. године. Дарија је све до почетка рата живјела у насељу Грбавица и похађала сарајевску Трећу гимназију.

У првим данима рата, када је имала непуних 17 година, са родитељима и братом избјегла је у Билећу. Тамо је завршила гимназију, а они који је знају из гимназијских дана кажу да је била најбољи ђак и најљепша гимназијалка.

Након завршене гимназије сели се с родитељима и братом гдје уписује Медицински факултет и наставља живот.

Често посјећује Херцеговину.

Вест преузета са: slobodnahercegovina.com

Коментари
 • BRAVOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ,! HVALA ONOM KO JE NAPISAO OVAJ CLANAK. PA VIDI SE DA JE TO HERCEGOVACKA PAMET I LJEPOTA. ZDRAVA NAM BILA! REPUBLIKA SRPSKA I PAMETNA SRBIJA JE UZ NASE HEROJE!!!

  среда, 01. април 2020.
 • Sta reci,jedna odgovorna,obrazovan Zena,ponos Srbije I Beogradu,nebitno,odaklen je dosla,a ta nepismena rulja Nek se sakrije I misiju rupu,bolje joj je,I neka pazi da zbog svoje beodgovornosti ne zavrsi na respiratoru

  среда, 01. април 2020.
 • Što nije ostala u Hercegovini?

  четвртак, 02. април 2020.
  • Da spašava ćurke kao što si ti,ljubomorna kučko !!

   субота, 04. април 2020.
 • Hvala Vam što dostojanstveno, stručno i umilno obaveštavate nas, građane Srbije i reprezentujete nas u svetu onako kako naša država i naši lekari to i zaslužuju. Kritičarima poručujemo. “ Što nas više kaljate, mi smo sve čistiji, lepši i pametniji.“

  четвртак, 02. април 2020.

Напишите коментар