Породице погинулих: Суљагић ставио мету на чело српских жена

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила саопштила је да је српским женама, које су током рата помагале синовима, очевима и браћи, директор Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић објављивањем списка са њиховим именима, ставио мету на чело, али да их то неће уплашити да говоре о злочинима над Србима у Подрињу.

– Ово је урађено са крајњом неморалном намјером. Шта даље треба да очекујемо, да се сутра сви нађемо на списку, јер смо Срби, православци? – питају у овој организацији.

Уз најоштрију осуду таквог поступка Суљагића, из Републичке организације су истакли да их овим чином неће спријечити да причају о злочинима који су се десили у протеклом рату, посебно на подручју Подриња, гдје скоро свака српска кућа оплакује изгубљеног члана породице.

– Неће нас уплашити да јасно и гласно говоримо да су се десили страшни и монструозни злочини, за које правосуђе БиХ није урадило ништа, због чега смо и организовали недавне протесте у Сарајеву и што је, сигурно било окидач да Суљагић реагује – поручили су из ове организације.

Како се наводи, и изјаве предсједника Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Бранимира Којића из Сребренице су тога дана биле усмјерене у правцу суда и тужилаштва, стављајући акценат на бројне жртве у и око Сребренице за које нико није одговарао.

– Зато је и већ добијао пријетеће поруке, а рекли бисмо, још једна у низу, са намјером да га спријече да говори истину и јавност упознаје да су на том подручју страдали и Срби – кажу у овој организацији.

Републичка организација ће стати иза Бранимира Којића и заједно ће наставити рад на томе да истина доведе до правде за злочине почињене над Србима.

– Суљагић се, колико видимо не смирује, јер већ сљедећи дан говори о оружју и рату. Питамо га, зар није доста тога, зар не треба смиривати страсти или их треба распиривати? – наводе из Републичке организације.

Директор Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић Сребреница објавио је на свом Твитер налогу списак са именима припадница женског вода Братуначке бригаде Војске Републике Српске.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар