Породице страдалих и несталих: Снимање филма о Орићу је величање злочина

Најава сарајевског глумца Емира Хаџихафизбеговића да ће бити снимљен филм о ратном команданту Армије РБиХ у Сребреници Насеру Орићу још је један доказ да Бошњаци не желе мир на овим просторима, истичу из сребреничке Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и поручују да такв пројекат има за циљ само величање злочина и злочинаца.

У саопштењу, које је потписао предсједник Организације породица заробљених и погинулих српских цивила и бораца из Сребренице Бранимир Којић, истакнуто је да би филм о Орићу као некаквом хероју, како желе да га предстве, био понижавајући за српске жртве у Подрињу.

– Уколико би тај филм био рађен по истинитим догађајима онда би Орић поново био одведен у Хаг и пресуђен на максималну затворску казну – наводе из Организације.

Према оцјени ове организације, у том филму би се морало показати како је, „њихов ‘херој’ на Божић попалио Кравицу, па девет дана касније поубијао десетине цивила у Скеланима, као и све што је стигао у Бјеловцу, Загонима, Ратковићима, Брежанима, Крњићима, Подравању, Гниони, Залазју и осталим селима и засеоцима до којих је стигао са својим хордама“.

Посебно би се, како је истакнуто у саопштењу, показало опхођење „хероја“ према српским заробљеницима, који се још траже, а њих је 50 из сребреничке општине.

Из сребреничке Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила сматрају да је очигледно да је бошњачким политичарима и интелектуалцима храна за душу да сваким даном потресају српске мајке, сестре и дјецу оваквим најавама, те да, како се оцјењује, снимање најављеног филма о Орићу има само један циљ, а то је величање злочина и злочинаца.

Извор: rcirz.org

Нема коментара

Напишите коментар