Поступак против српских официра лицемјеран и злонамјеран

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић поручио је да се намјером санкционисања највиших официра српске компоненте у Оружаним снагама БиХ шаље јасна порука српском народу да су у таквој структури сувишни сви који чувају традицију свог народа.

Милуновић је рекао да су часни српски официри својим присуством обиљежавању Дана Републике Српске показали високи патриотизам, бескрајну приврженост Републици Српској и српском народу из којег су потекли.

Милуновић каже да је покретање поступка против замјеника министра одбране Мирка Околића и српских кадрова у Оружаним снагама због њиховог присуства централној церемонији обиљежавања Дана Републике Српске у Бањалуци крајње лицемјерно и злонамјерно, те да доприноси стварању негативног става српског народа према Оружаним снагама у БиХ.

Он је навео да је Република Српска настала 9. јануара 1992. године из бојазни српског народа да му се не понови геноцид из Другог свјетског рата и да је израз његове политичке воље.

Он је истакао да је очигледно да већини институција БиХ представља проблем и смета им све што је српско и везано за српски народ.

– Када у Федерацији БиХ прослављају 1. март, тзв. дан независности БиХ, установљен на штету и без учешћа српског народа 1992. године, којим се БиХ одвојила од тадашње државе, то је пожељно и оправдано – оцијенио је Милуновић.

Према његовим ријечима, када у Федерацији БиХ славе 25. новембар, Дан ЗАВНОБиХ-а, као „дан државности БиХ“, дијела данас непостојеће Југославије, од које су се својом вољом 1. марта отцјепили, то је пожељно и оправдано, саопштено је из ресорног Министарства.

– А када се у Републици Српској поштују традиција, обичаји, језик, писмо, култура, вјера, српске славе и прославе, то је неоправдано и непожељно – закључио је Милуновић.

Преузето са: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар