АКТУЕЛНО:

Потписима против наметнуте одлуке Инцка

Петицију којом се не прихвата наметање закона о забрани негирања геноцида, о чему је одлуку донио одлазећи високи представник Валентин Инцко, данас је у Добоју за непуних сат времена потписало око 200 грађана.

Петицију је потписао и посланик у Представничком дому парламента БиХ Сања Вулић која је поручила да се ради о подршци опстанку Републике Српске а против свега што је наметнуто.

– Поносна сам данас што данас као грађанин и посланик имам прилику да потпишем ову петицију и сигурна сам да ће по први пут политичко Сарајево да види шта је српско јединство – изјавила је Вучићева.

Према њеним ријечима, сличне активности организоване су широм Српске, између осталих данас ће бити и у Бијељини, а грађани су веома заинтересовани за потписивање, укључујући и оне у иностранству.

Одлуку одлазећег високог представника, Вулићева је оцијенила као цивилизацијски преседан у савременом свијету да неко одузме право на мишљење и говор.

Петицију је међу првима потписао Алекса Мирчетић, а то је образложио потребом да се поништи наметнута одлука, за шта је више него икада раније потребно српско јединство.

– Треба сви да заборавимо на боје страначких дресова и да чврсто станемо за поништење одлуке – изјавио је Мирчетић.

Петицију је у 15.30 часова организовало Удружење Правда за Добој.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик званично је покренуо и први потписао петицију којом се не прихвата наметање закона о забрани негирања геноцида. Том петицијом се изражава и недвосмислен став да се, без обзира на уважавање свих жртава, у Сребреници није десио геноцид.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава „негирање геноцида и величање ратних злочинаца“.

Преузето са: РТРС

Коментари
  • Fasisticke metode na delu.
    Neko rece „Istina koja se brani na ovaj nacin i nije istina“-niti moze buti.

    недеља, 25. јул 2021.

Напишите коментар