Потребна помоћ за обнову храма у Отишићу

ВРЛИКА – Епархија далматинска Српске православне цркве /СПЦ/ и парохија Врличка позива све људе добре воље да помогну започету обнову храма Светог архангела Михаила из 1889. године у српском селу Отишић у Далмацији.

Пароха врлички Лазар Пријић за Срну је рекао да су житељи Отишића, највећег села у овом крају, били богати и изградили величанствен храм, који нажалост није одолио зубу времена и ратним дејствима, због чега је потребна помоћ људи добре воље како би васкрсла ова далматинска светиња.

“Позивамо све људе добре воље да узму учешће у започетој обнови светиње у Далмацији, храма Светог архангела Михаила, који је годинама окупљао житеље, чувао православље и који данас достојанствено стоји између Свилаје и Динаре”, каже парох врлички.

Парох Лазар наводи да је село Отишић имало своје православне свештенике који су службовали у овом храму, а посљедњи је био Спасоје Милошевић.

“Уградимо себе у обнову далматинских светиња, вратимо живот у Православну Далмацију”, позив је свештеника Пријића, који каже да има доста оних који обнављају своја огњишта и враћају се у родну груду.

Људи доброг срца средства за обнову парохијског дома и наставак радова на храму Светог архангела Михаила у српском селу Отишић у Далмацији могу да уплате на девизни рачун са назнаком “за обнову храма и парохијског дома у Отишићу”.

Власник рачуна је СПЦ у Хрватској, Епархија далматинска, Црквена општина Врлика, адреса Николе Вранчића 1, 21236 Врлика, Хрватска, OIB 66548359378,
IBAN: HR9824020061100461518, а SWIFT: ESBCHR22.

Преузето са: Глас Српске

Нема коментара

Напишите коментар