obracanje beogradu 1

Представљена збирка пјесама „Обраћање Београду“ Славомира Гвозденовића из Темишвара (Румунија)

У сали Скупштине града Београда (Стари двор) 10. марта 2016. године представљена je књига стихова „Обраћање Београду“ Славомира Гвозденовића, књижевника и српског представника у румунском парламенту. Скуп су поздравили проф. др Владимир Маринковић, потпредсjедник Народне скупштине Републике Србије и Андреја Радуловић, замjеник предсjедника Скупштине града Београда. Међу присутним посјетиоцима био је, између осталих, замјеник предсједника Одбора за дијаспору и Србе у региону у Скупштини Србије Миодраг Линта.

О књизи посвећеној Београду и Србији говорили су академик Матија Бећковић, Радомир Андрић, предсjедник Удружења књижевника Србије, Јован Зивлак, директор Новосадског књижевног фестивала и пjесник родом из Грахова и Јован Јањић, издавач и писац. Присутнима се обратио и аутор књиге Славомир Гвозденовић који је рођен 1953. године у селу Белобрешка, поред Темишвара, у Румунији. Дипломирао је српски језик и југословенске књижевности. Објавио је тридесетак књига појезије, приредио десетак антологија српске књижевности а својом поезијом заступљен је у више десетина српских, румуњских и европских антологија, како и у српским уџбеницима. Најпознатији је Србин у Румунији. Скуп je водиo Александар Чотрић, народни посланик и књижевник.

Информативна служба
Савеза Срба из регионa

(Да отворите слику у пуној величини кликните на њу)

[inpost_fancy thumb_width=“220″ thumb_height=“220″ post_id=“2457″ thumb_margin_left=“10″ thumb_margin_bottom=“10″ thumb_border_radius=“2″ thumb_shadow=“0 1px 4px rgba(0, 0, 0, 0.2)“ id=““ random=“0″ group=“0″ border=““ show_in_popup=“0″ album_cover=““ album_cover_width=“220″ album_cover_height=“220″ popup_width=“800″ popup_max_height=“600″ popup_title=“Gallery“ type=“fancy“ sc_id=“sc1457890753064″]
Нема коментара

Напишите коментар