АКТУЕЛНО:

Преминуо пуковник ВРС Миле Бероња

Пуковник Војске Републике Српске Миле Бероња преминуо је у Новом Саду од посљедица инфекције вирусом корона у 73. години, потврђено је Срни у Борачкој организацији Републике Српске.

Бероња је рођен 1948. године у Вуковару, гдје је завршио основну школу и Гимназију, по завршетку средње школе у Београду је уписао и завршио Војну академију, а потом је као официр ЈНА службовао у Осијеку, Нашицама, Дервенти, Шамцу и Бијељини.

На почетку одбрамбено-отаџбинског рата Бероња се придружио Војсци Републике Српске, па је током операције „Коридор 92“ обављао дужност начелника штаба Тактичке групе један Војске Републике Српске, којом је командовао тада пуковник Новица Симић.

По завршетку операције „Коридор 92“ Миле Бероња преузима дужност команданта Друге посавске бригаде ВРС и ову дужност обављао је до 1994. године, када је именован на дужност начелника оклопно-механизованих јединица Источно-босанског корпуса ВРС и на овој дужности је остао до краја рата.

Рат је завршио у чину пуковника.

Миле Бероња, који је преминуо у сриједу, 13. јануара, биће сахрањен у уторак, 19. јануара, на Градском гробљу у Новом Саду.

Иза Бероње су остали супруга, кћи и унучад.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар