Пријатељски спортски сусрет Кордунаша

У Београду су се 27. 11. 2021. године сусреле двије екипе Кордунаша, из Кљајићева и Београда. Момци из НК Петрове горе су на стадиону Локомотиве дочекали своје пријатеље из ФК Кордун Кљајићево. Гости су однијели побједу 4:3. Када су се посљедњи пут сусрели у Кљајићеву НК Петрова гора је побиједила са 2:0. Организатор сусрета у Београду је Завичајни клуб Кордунаша.

НК Петрова гора – Кордун 3:4

Стрелци за Петрову гору били су Козлина два пута и Булат, Драгојевић три пута и Чешњевар за Кордун.

ПЕТРОВА ГОРА: Трбојевић,  Никола Вучинић, Шарић, Нина Вучинић, Сучевић, Козлина, Сикирица, Д. Карталија, Булат, Пекеч, Каран, Кљуковница, Хајдин, Новаковић, М. Карталија

КОРДУН: Живковић, Боснић, Костић, Кршић, Павловић, Божовић, Цимеша, Пајић, Драгојевић, Чешњевар, Радуловић, Марковић, Илић

Екипа из Кљајићева је отворила серију голова, па је у 24. минуту гол постигао Драгојевић. Домаћини су изједначили у 38. минуту поготком Луке Булата. Након чега су услиједила два поготка у 48. и 53. минуту сјајног Александра Козлине који су довели Петрову гору до вођства од 3:1.  Међутим, већ након двије минуте Војислав Чешњевар даје гол. Да би Милан Драгојевић поентирао са још два гола у 55. и 57. минуту и довео ФК Кордун из Кљајићева до побједе.

Видно расположеном селектору НК Петрова гора Мирку Буњевчевићу то није скинуло осмијех са лица, већ се заједно са својим играчима топло поздравио са земљацима из Кљајићева, па су се заједно упутили у ресторан 4М гдје су их  дочекали Мирослав Миливојевић, и Никола Тепавац Лаћо.

Утакмица је протекла у правој спортској атмосфери, у веселом расположењу. Играчи обе екипе приказали су само фер-плеј, иако је резултат био у другом плану гледаоци су могли да уживају у чак седам голова.

Предсједник ФК Кордун Ивица Драгић се радује што су ове године успјели да се са Петровом гором сусретну два пута и нада се да ће то бити још чешће.

– Потрудићемо се да их већ за који мјесец поново окупимо, да наставимо ову традицију, а они уједно посјете Кљајићево, своју родбину и пријатеље у Кљајићеву – рекао је Ивица Драгић предсједник клуба, а како каже први Личанин, да је предсједник ФК Кордун.

Предсједник ЗКК Слободан Шарац подијелио је са присутним новинарима позитивне утиске са гостовања у Кљајићеву за славу села Велику Госпојину и нада се да ће и гости уживати у гостопримству у Београду.

– Ко год побједи у овом сусрету радоваћу се, јер сви су они наши – Кордунаши.

Госте из Кљајићева је дочекао капитен Петрове горе Драган Карталија заједно са Нином Вучинићем, Жељком Маћешићем и Мирком Карталијом. Након пића добродошлице упутили су се према стадиону гдје су их дочекали Слободан Шарац, Драган Миљковић и Душко Дејановић.

Након утакмице, у ресторану 4М предсједник Удружења бораца Кордуна Ђуро Шкаљац је подијелио књиге Кордун у рату 1991-1995. капитенима обје екипе.

Организатори се захваљују спонзору Еуротанктрансу.

 

This is box title
ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР: Слободан Шарац, Душко Дејановић, Драган Карталија, Жељко Маћешић, Нина Вучинић, Драган Миљковић, Мирослав Миливојевић и Мирко Карталија.

Текст и фото: Драгана Бокун

 

Нема коментара

Напишите коментар