Приједор: Око 2.000 грађана у дефилеу поводом Дана одбране града

Око 2.000 грађана Приједора учествовало је данас у обиљежавању 30 година одбране града Приједора.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор истакао је да се, уз Организацију породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, ове године и Градска управа укључила у организацију овог веома битног историјског догађаја.

– Поштујући све жртве једнако, желимо истаћи и нагласити да то знају сви, посебно младе генерације, да је наш град тада нападнут, да Срби нису никога напали, већ су бранили своје куће, своја огњишта, своје породице. Нажалост, то су неки животом платили – навео је Јавор.

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила града Приједора Здравка Карлица подсјетила је на то да је на данашњи дан кренуо напад муслиманско-хрватских паравојних формација са шест страна на Приједор.

Вршилац дужности начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Приједора Ранко Колар навео је да је Приједор данас мултиетнички град и да су добродошли сви који желе живјети у миру.

У нападу на Приједор погинуло је 15 српских војника и полицајаца, а 26 рањено.

Код споменика „За крст часни“ бројне делегације положиле су вијенце, служен је парастос и прислужене су свијеће у спомен-соби „Камени цвијет“.

Извор: РТРС

Нема коментара

Напишите коментар