АКТУЕЛНО:

Примјерак монографије о Шестој санској бригади породицама погинулих

Организација породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила града Приједора и Борачка организација општине Оштра Лука позвале су данас чланове породица погинулих припадника Шесте санске пјешадијске бригаде да дођу по примјерак монографије о овој јединици.

Предсједник Борачке организације општине Оштра Лука Јанко Стојнић рекао је да је приликом штампања првог издања одређено да породицама погинулих буде подијељен по један примјерак, што је укупно 471, колико је погинулих и несталих бораца ове јединице.

„Имали смо претпромоцију књиге за Дан општине, па промоцију на Дан бригаде, било је промотивних активности и у Бањалуци и у Новом Саду, јуче смо једном броју породица књиге подијелили у Приједору, али и даље има породица које немају ову информацију, па је на овај начин желимо пласирати још једном“, рекао је Стојнић данас Срни.

Он је додао да се списак имена погинулих и несталих бораца Шесте санске бригаде на основу којег се дијеле монографије налази у просторијама Борачке организације у Оштрој Луци и да тамо породице могу доћи по свој примјерак, а да дио породица то може остварити и у Приједору.

У Организацији породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила града Приједора Срни је данас речено да у просторијама ове организације књигу могу добити породице које живе у Приједору, односно које су право на породичну инвалиднину оствариле посредством Одјељења за борачко-инвалидску заштиту града Приједора.

На евиднецији ове организације су породице 56 погинулих и несталих припадника Шесте санске пјешадијске бригаде.

Аутор монографије је Радован Јовић, а прво издање штампано је у хиљаду примјерака.

Текст преузет са: Срна

Нема коментара

Напишите коментар