АКТУЕЛНО:

Промоција романа Српско срце Јоханово у Теслићу

„Ја спавам, а срце је моје будно“
(Пјесма над пјесмама 5:2)

Роман Српско срце Јоханово, посвећена је свим несталим и киднапованим Србима са простора Косова и Метохије.

Ова истина, написана пером и изговорена устима аутора Веселина П. Џелетовића, посвједочена је теслићкој публици у великој сали Дома «Просвјете» у организацији СПКД „Просвјете“, на дан Светог Великомученика Димитрија.

Овај и други догађаји у оквиру манифестације Дани краља Драгутина у Теслићу, одржавају се по благослову Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског господина Фотија.

У уводу, координатор овога догађаја, господин Јован Чакаревић прочитао је одломке из књиге, најављујући и описујући присутнима саму радњу догађаја. Џелетовић је теслићкој публици  кроз реалну и потресну истину приповједао о овом страшном догађају који описује тежину живота српског народа на простору Косова и Метохије.

Износећи потресну причу књига је изазвала велико интересовање те је преведена на неколико свјетских језика, дајући сваком појединцу могућност да буде сапутник Јохану и упозна се са истином.

Печат и снагу ове приче, употпунили су млади музичари сиријско-јерменског поријекла Џони, Анђелина и Ђурђина Бахнан, уз звуке традиционалне српске музике на гитари, виолини и клавијатури, заједно са сестрама Савић из Врућице.

Мучеништво и смрт, са којима се сусреће наш народ, откривају нам  начин и пут до Васкрслога Христа, «Челника нашега спасења» (Јев. 2:10). Истина о сваком људском бићу које страда на Српском Јерусалиму, треба да се зна и обзнани свима, јер се „сила Божија у немоћи показује савршена.“(2 Кор. 12, 9).

ђакон Александар Митровић


Преузето са: Епархија зворничко-тузланска

Фото: Далибор Ковачевић

 

Нема коментара

Напишите коментар