АКТУЕЛНО:

ПУЗИГАЋА: ПОКРЕНУT ПРОЈЕКАT “ЗАШTИTА ИМОВИНСКИХ ПРАВА СРБА У фБиХ”

Удружење радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ покренуло је пројекат “Заштита имовинских права Срба у фБиХ” који се реализује уз Финансијску помоћ Министарства спољних послова Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Предсједник Удружења Никола Пузигаћа рекао је Срни да је Удружење спремно да својим знањем и искуством помогне Србима избјеглим из фБиХ да оставаре права на поврат имовине, те станарских и пензионих права у фБиХ.

“Удружење има дугогодишње искуство у раду на остваривању стечених права Срба у Хрватској која се односе на поврат имовинских, станарских, радних и пензионих права”, навео је Пузигаћа.

Он је апеловао да се избјегли Срби из фБиХ у што већем броју пријаве за овај пројекат јер ће само тако моћи да остваре своја права у фБиХ.

Пузигаћа је рекао да су владе Републике Српске и Србије дале велики допринос како би избјегли Срби остварили своја имовинска права у фБиХ, истичући да су поводом тога отворене канцеларије за бесплатну правну помоћ у Београду и Новом Саду, те у Бањалуци, Бијељини, Зворнику, Невесињу, Источном Сарајеву и Мркоњић Граду.

Он је навео да се у фБиХ вратило мање од три одсто Срба и да је већина српског становништва расељена у Србији, Републици Српској и дијаспори, због чега је важно да се што више Срба из фБиХ јави за овај пројекат и испуни одговарајуће обрасце како би остварили своја имовинска права у фБиХ.

Извор: УриризХрватске

Нема коментара

Напишите коментар