Родољуб Драшковић даје милион КМ угроженим Херцеговцима

Инвеститор Родољуб Драшковић издвојиће 1.000.000 КМ за домаћинства у Херцеговини која су економски погођена новонасталом ситуацијом, рекао је данас извршни директор Савеза општина и града источне Херцеговине Лука Петровић.

Петровић је рекао да је Драшковић своју одлуку саопштио телефонски, током данашње сједнице Савеза, те да ће све локалне заједнице морати да направе спискове ових домаћинстава.

– Задужене су све локалне заједнице да донесу спискове разврстане на три нивоа угрожености – већи, средњи и нижи ниво, како би се могло помоћи из фонда. Да ли ће помоћ бити материјална или новчана о томе ће се говорити када добијемо спискове, али наша процјена је да у Херцеговини имамо око 2.500 домаћинстава која су угрожена – рекао је Петровић.

Он је навео да су данашњој сједници Савеза општина и града источне Херцеговине присуствовали и представници општина Фоча и Вишеград, а највише се причало о дисциплини грађана, здравственим установама и економској ситуацији.

– То што у овој регији нема случајева вируса корона не значи да можемо бити опуштени већ, напротив, сада још више морамо бити пажљивији и поштовати све донесене мјере – рекао је Петровић.

Петровић је нагласио да се све локалне заједнице у Херцеговини сада морају понашати домаћински да би уз подршку Владе Републике Српске што прије изашли из ове ситуације.

– Савез је на прошлој сједници донио једну одлуку, а већ сада је спроводимо. Ријеч је о подјели маски за све грађане Херцеговине и то по два комада. Данас смо успјели да скупимо за Невесиње и Источни Мостар, а током наредне седмице за све остале општине. Дијелимо и четири пара рукавица за сваког грађанина – рекао је Петровић.

Директор Дома здравља Вишеград Снежана Ђуровић рекла је да је стање у домовима здравља од Требиња до Вишеграда добро.

– Већином су домови здравља обезибјеђени одређеном опремом што се тиче једнократних скафандера, маски, рукавица, алкохола. У већини има и наочара – рекла је Ђуровићева.

Савез је оцијенио да већина грађана у Херцеговини поштује наређене мјере.

Вест преузета са: rtrs.tv

Нема коментара

Напишите коментар